Actualitate

Municipalitatea vrea să facă un centru de date într-un fost punct termic, cu bani din PNRR

Pe agenda Consiliului Local Bistrița de joi se află și un proiect de schimbare a destinației fostului punct termic de pe strada Gării nr. 30, situat în spatele Centrului Cultural Dacia.

Acum destinația este ”imobil pentru amenajare dispecerat operativ Poliţia Locală”, însă pe terenul respectiv administrația vrea să contruiască un centru de date, prin PNRR.

Centrul de date ar urma să asigure suport pentru implementarea unor proiecte de digitalizare majore, cum ar fi: sistem municipal de supraveghere video, sistem de gestiune a parcărilor, Sistem Informatic Geografic (GIS) municipal, sisteme dedicate activităților educaționale, etc.

”De-a lungul timpului, pentru acest imobil, prin hotărâri ale Consiliului Local, au fost stabilite diverse destinații care nu au putut fi însă realizate. În Programul Național de Redresare și Reziliență există un capitol special dedicat importanței și finanțării transformării digitale. Administrația locală din Bistrița trebuie să facă în ritm accelerat demersuri pentru a pregăti documentații tehnice atât de necesare accesării acestor fonduri. Beneficiind de o poziționare centrală fără a fi însă în perimetrul centrului istoric, această locație are câteva avantaje importante: există punct de transformare a energiei electrice, există o infrastructură relativ solidă ce va reduce costurile cu edificarea, se află într-o zonă cu racordare facilă la alte utilități și nu în ultimul rând, nu presupune nevoia identificării de numeroase locuri de parcare într-o zonă destul de aglomerată din acest punct de vedere”, explică municipalitatea.

Etichete

3 comentarii

  • O nouă porcărie! Să pui acolo un centru de date e o prostie mare cât blocul turn! Centru de date poate fi facut oriunde în spațiile pe care primaria le are deja: pe Dobrogeanu Gherea, la sera, în subsolul primăriei, într-una din cladirile de pe centru pe care primaria tot vrea să le vândă (numai bine le și renovează din PNRR), în Viișoara, Ghinda sau Slătinița, în piața de la ruși.
    Blocul Turn de la Gară este cel mai mare bloc din oraș. 180 de apartamente, cel puțin 500 de locuitori. Aproape cât comuna Silivașul de Câmpie. Ar trebui să aibă un primar. Construit în anii de vârf ai comunismului blocul, conform normelor vremii a fost trantit într-o intersecție, fără nici un loc de parcare, că nu era nevoie de mașini pe vremea aia, într-o zonă comercială aglomerată. Peste drum, autogara, gara, pasajul pe sub calea ferata care asigura transitul spre zona industrială, cinematograful cu trei săli, cel mai mare din județ transformat între timp în sediu de ședințe și ceremonii al PSD. Nici un pomișor, nici un petec de verdeață, nici un loc să te ascunzi la umbră sau sa pui o băncuță.
    Punctul termic era al blocului. El făcea parte din condominu asigurând temperatura agentului termic la intrarea în bloc. Nu era al primăriei pentru parcat funcționari care să se joace pe calculator în așteptarea pensiei. A ajuns în proprietatea primăriei după falimentul Proditerm în condiții care se cunosc. Vechea administrație a atribuit tot felul de destinații fanteziste fostelor puncte termice în condițiile în care exista temerea că cineva ar putea revendica terenul dintre blocuri odată ce acesta va fi eliberat. Nu e cazul. Spațiul ocupat de punctul termic, care are o amprentă la sol cât o scară de bloc trebuie să rămână al blocului! Doamna Secretar ar putea să ceară și cu privire la această propunere un punct de vedere de la Uniunea Arhitecților.
    Așa cum s-au demolat deja multe puncte termice, și acesta ar trebui demolat de urgență pe locul eliberat făcându-se parcări rezidențiale. Este locul perfect în care echipa galbenilor de la Primărie poate sa-și realizeze proiectul parcarilor etajate atât de mult trâmbițat pe vremea când erau în opoziție și în campania electorală.
    În loc să facă asta domnul primar vrea să mai facă niște birouri cu aer condiționat și toaletă cu bideu și neapărat cu câteva locuri de parcare pentru funcționarii primariei, rezervate 24/7 pentru intervenții la baza de date. Pentru că, să ne înțelegem municipalitate nu există la noi. Toate ideile și deciziile le ia primul „înțelept” al orașului. Nu ne ajungea tunelul dacic proiectat în aceeași locație, cu destinație suplimentară de buncăr atomic.
    Luați și citiți PUG-ul, care variantă doriți, domnilor consilieri și vedeți care sunt condițiile de edificare a complexelor de locuințe colective în prezent și vedeți câte din acestea sunt respectate în cazul Blocului Turn de la Gară. Să nu corectați acum ceva din ceea ce se poate corecta este o bătaie de joc la adresa cetățenilor din zona Gării. Să aglomerați mai mult zona și să o blocați urbanistic pe zeci de ani folosind pârghia fondurilor europene este mai mult decât prostie, este o mârșăvie impardonabilă!

  • Ăștia ar fi ani aruncați de pomană ! Noroc că promisiunile acestui primar nu se realizează niciodată.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.