Munţii Rodnei, acoperiţi cu un strat nou de zăpadă, îşi arată, în această perioadă, întreaga frumuseţe pe care iubitorii muntelui o pot descoperi într-o singură zi de drumeţie, aşa cum a făcut Albert Gavrilă care a parcurs următorul traseu: Cormaia (Sîngeorz-Băi) – Valea Pleșa – Mănăstirea Cormaia – Vf. Cornul Arșiței (1232 m) – Cormaia.
În drumul său, s-a oprit la Mănăstirea Cormaia, reînfiinţată în anul 1994, pe o veche vatră monahală, de către Mitropolitul Bartolomeu şi a admirat o biserică din zid ce poartă hramul „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”, dar mai ales o bisericuţă din lemn, cu hramul „Buna Vestire”, construită în anul 1636 de călugării ortodocşi veniţi de la mănăstirile Neamţ şi Putna.
Acest locaş de cult păstrează până astăzi opere de artă valoroase, între care icoane ale pictorului Tudor Zugravu. În anul 1762, mănăstirea a fost incendiată și călugării prigoniți, însă bisericuța din lemn a fost salvată. În 2004, bisericuța a fost resfințită de ÎPS Bartolomeu, iar în 2014 pictura a fost restaurată integral. În ianuarie 2015, mănăstirea de pe Valea Pleșei din Cormaia, la 5 km distanță de Sîngeorz-Băi, unde viețuiesc maici a primit un fragment din moaștele Sfântului ierarh Nectarie din Eghina.
De la mănăstire, Albert Gavrilă s-a îndreptat spre Vârful Cornul Arșiței la 1232 de metri altitudine.
Multumesc d-le ALBERT GAVRILA ! Astazi este o zi cu soare , si plec la randul meu sa imi vizitez brazii mei.O zi buna va doresc !
Buna seara, stimată doamnă Cristiana Sabău ! Urmăresc cu interes articolele scrise de dvs ! Imi puteti spune, va rog, cum pot lua legatura cu fam. Albert ? Mulțumesc anticipat ! O seara placuta !!
Ture frumoase, peisaje de vis,fotografii care ne binedispun și totodată ne descrețesc frunțile ….wow !!! Felicitări și iar felicitări !!! Ce bine că împărtășiți cu noi , d-le Albert , crâmpeie din drumețiile dvs ! Mulțumiri și d-nei Cristiana Sabău pentru articole și colaborare ! Vă urmărim, suntem cu ochii pe voi, Timp Online !