Actualitate

”E nevoie de un sistem de pensii echitabil și solid. Pensiile speciale trebuie eliminate”

”Dragnea și legea pensiilor –  Ni se pregătește o nouă înșelătorie marca PSD-ALDE! Atrag atenția opiniei publice că în condițiile în care inflația a urcat la 5,6%, iar pretul gazului  se va scumpi de la 1 august și de aici vor urma scumpiri în lanț inevitabile, legea pensiilor invocată de președintele PSD, Liviu Dragnea, este o nouă minciună menită să amăgească cetățenii”, spune deputatul USR Cristina Iurișniți:

”Acest lucru este dovedit chiar de faptele coaliției PSD-ALDE din ultima sesiune parlamentară și cea extraordinară, când au votat pensii speciale pentru Avocatul Poporului, membrii Curții Constituționale, toți primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene din 1992 până astăzi.

USR a depus un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale și de limitare a pensiilor de serviciu, în cazul magistraților și a personalului militar, și a votat împotriva înființării de noi pensii speciale, lege propusă și adoptată de coaliția PSD-ALDE. Liviu Dragnea dă dovadă de cinism când vorbește despre inechități și contributivitate, PSD fiind autorul moral al privilegiilor din sistemul de pensii care-i nedreptățesc pe românii ce au muncit și au cotizat o viață întreagă. Afirmația președintelui PSD potrivit căreia toate pensiile vor crește este complet falsă. Punctul de pensie este stabilit de Guvern și nu prin lege adoptată de Parlament.

USR transmite că România are nevoie de un sistem de pensii echitabil și solid. Ca să fie echitabil, trebuie eliminate pensiile speciale, ca să fie solid trebuie păstrat pilonul II. Orice alte declarații ale coaliției PSD-ALDE sunt afirmații populiste neconforme cu realitatea și nevoile reale ale cetățenilor”.

9 comentarii

  • Sunt beneficiarul unei pensii ”speciale” (de fapt de serviciu ) de peste 7.000 lei/lună – pentru o activitate efectivă, (fără adăugarea perioadelor contributive asimilate și a sporului generat de grupa de muncă), de sub 25 de ani.
    M-am pensionat la sub 50 de ani, iar între timp alți colegi s-au pensionat din aceeași instituție cu peste 10.000 lei pensie, beneficiind de prevederile legii , desigur.
    Nu noi suntem de vină pentru gravele inechități generate de legi clientelare, inechități generate atât în interiorul pensiilor speciale cât și în raport cu sistemul public de pensii.
    Orice s-ar spune, sistemul contributivității, bine gândit și aplicat, este cel mai corect, întrucât valorifică vechimea în muncă și nivelul salarizării în modul cel mai echitabil.
    Dar cu un astfel de sistem nu-ți fidelizezi ciracii !
    Până la urmă, ca-n bancul ăla, s-a ajuns la aberația că nu contează dacă-i mare sau mică, numai să fie „specială” .

    • Tot sistemul de pensionare este cel de dinainte de 1989, cel comunist, cu mici inbunatatiri la pensiile speciale. Deci: inainte de 1989 aceste pensii speciale se dadeau juristilor, membrilor din comitetul central, alesilor din Marea Adunare Nationala, armatei, politie si ilegalistilor. Acuma e la fel, mai putin ilegalisti, ca nu mai sunt, dar avem luptatori ai revolutiei si aceia facuti la gramada si pe ochi frumosi. A se vedea ce facea Bebe Ivanovici prin anii 1995, cum acorda titlurile de revolutionar dupa bunul plac, dar acest lucru e alt subiect de discutie. Privind pensiile si mai ales cele speciale se vede clar ca nu e nimic nou sub soare, aceeasi mentalitate, acelasi mod de gandire, acelasi mod de lucru la „scumpii” nostrii conducatori. Asa ca nu vad la Dragnea si la cei pe care-i pastoreste o schimbare de mentalitate si de gandire. E practic imposibil asa ceva. Cand o viate intreaga ai umblat in maini si treci la mersul biped si s-o faci si bine e cam greu de crezut.

  • Stimata d-na deputat Iurisniti, puteti intreba Ministrul Muncii daca profesorilor pensionati nu ar trebui sa li se recalculeze pensiile adaugandu-se la calcul si veniturile realizate din orele plus catedra? La pensionare au fost luate in calcul doar veniturile din Cartea de munca.
    Multumim, ca suntem multi in acasta situatie.

    • Cu certitudine, cei pensionati in perioada 2000-2012. Posibil ca perioada sa fie mai mare.

  • Pensii de 7000, 10.000 pe luna? tulaii doamne, au fost pe front,pensionari tineri la 47-50 de ani ?eu lucrez de 38 de ani si nu stiu daca o sa iau 1500 de lei. Baram nu mai spuneti nimic.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.