Ministerul Educației a publicat rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie.
Aici rezultatele la Bacalaureat în Bistrița-Năsăud.
Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) pentru județul Bistrița-Năsăud este de 64,8%, informează Inspectoratul Școlar Județean. Doar pentru candidații din promoția curentă, rata de promovare este 71,1%.
Au promovat 1.279 de candidați, dintr-un total de 1.973 de candidați prezenți.
Ca și la Evaluarea Națională, niciun candidat nu a obținut media 10 la Bacalaureat în Bistrița-Năsăud. Cea mai mare medie este 9,96 obținută de trei elevi de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița.
Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:
- 29 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
- 3 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
- 20 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;
- 90 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.
Top 10 medii în Bistrița-Năsăud:
Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.
Statistica Bacalaureatului, inclusiv în Bistrița-Năsăud:
Daca se dadea din manele treceau toți…)) Aveam și de 10.
Pentru generațiile actuale ar trebui sa introducă la română și un subiect despre manele, că e unul din putinele lucruri care ii mai interesează.
Au fost 29 de note de 10 la română. Așa că mai încet cu pianul pe scări.
Ce știu să facă tinerii din ziua de azi înafara sa stea pe terasa ascultând manele și să vorbească cat mai tare pe strada să iasă în evidență ? Sa stea pe tik-top minitop ?
Poate or fi câțiva și mai răsăriți dar majoritatea sunt dezastru nuclear.
64% și nici o medie de zece, asta e „România educată”! Mulțumim guvernului de dreapta! Pe plantațiile de sparanghel nu e nevoie de studii. Locuitorii unei colonii nu pot fi decât sclavi
Mulțumim slugilor care conduc de 30 ani această țară.
Să nu uităm că din cei 30 de ani, 17 ani a guvernat dreapta (PNL, PNȚ, PDL, etc)
da….cu caciula am stat si in sesiuni…
pentru ce?
pentru a plati impozite unor impostori care ii administreaza ca niste colectori de taxa de protectie?
pentru a plati pensii speciale unora numiti speciali?
pentru a plati salarii imense unor bugetari lenesi?
ceva sporuri, cota de hrana…ceva haine…chirii si credite…sau apartamente unora….?
pentru asta ?
DINCOLO NU SE CERE BAC… si esti respectat ca sclav…
Cand la guvernare vine o latura a clasei politice si trebuie alocat 6 % si aproba doar 3,4 atunci E BINE SA VEZI SI REZULTATE care se vad!
Consider, din calcul matematic, numit scadere ca daca era alocat 6% la educatie atunci procentul de promovabilitate era cu 2,6% mai mare!
Concluzie…politicul are o influenta in rata de promovare!
SIC!
Da, într-adevăr, uneori trebuie educați părinții pentru a putea fi educați copii. Sunt părinți care au avut perioada de formare în timpul în care cei care au schimbat un regim politic cu altul mai viclean și inuman. Perioada în care ni se inoculat subliminal că tot ce vine din vest este bun, când au început reformele în educație.. Sunt părinți care au câștigat bani mai mulți în vest decât în țară fără să aibă prea multă educatie deci nepunand prea mult accent pe școală. Acum odraslele lor sunt noua generație. Și toate acestea pentru că așa au vrut cei ce manevrează sforile de mai bine de 30 de ani. Un popor prost și bolnav este ușor de manevrat. Cu un popor educat nu puteau să „privatizeze”, „concesioneze”, „vândă pe bucăți” o țară întreaga. În ’90 când cei educați au înțeles ce se întâmplă și trăgeau semnale de alarmă…au dus mineri să le închidă gura. Și toate acestea după ce între ani 1945-’64 toată spuma intelectuală a fost redusă la tăcere…de multe ori chiar definitiv.