Actualitate

Nicio medie de 10 la Evaluarea Națională în Bistrița-Năsăud. Rata de promovare – 77%

La examenul de Evaluare Națională, în Bistrița-Năsăud s-au înscris 2.031 de absolvenți de clasa a VIII-a, dintre care 782 din mediul urban.

Dacă anul trecut se înregistrau nu mai puțin de nouă medii de 10, un record în materie, anul acesta în județ se atinge un alt record, de data aceasta negativ: nicio medie maximă.

Cea mai mare medie este 9,95 și îi aparține unui elev de la Școala Gimnazială Ilva Mică.

Aici rezultatele la Evaluarea Națională în Bistrița-Năsăud.

Rata de participare la nivelul județului Bistrița-Năsăud a fost de 95,7%: 1.939 de candidați prezenți (dintr-un total de 2.031 de absolvenți înscriși). 

Dintre cei 1.939 de candidați prezenți, 1.493 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de promovare de 77%, puțin peste media națională de 76,80%, informează Inspectoratul Școlar Județean.

La proba de Limba și literatura română, 1.664 de candidați (85,64%) au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 6 candidați de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița (1), Liceul Teoretic ”Radu Petrescu” Prundu Bârgăului (1), Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Bistrița (2), Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița (1) și Școala Gimnazială Nușeni (1) au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 1.292 de candidați (66,57%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 4 candidați de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița (1), Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Bistrița (1), Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Năsăud (1) și Școala Gimnazială ”Demian Nechiti” Ilva Mică (1) au obținut nota 10 (zece).

La proba de limbă şi literatură maternă, 61 candidaţi (98,38%) au obținut note peste sau egale cu 5, iar 4 candidaţi de la Școala Gimnazială Cireșoaia au obţinut nota 10 (limba maghiară).

Iată topul primelor medii:

Statistica Evaluării Naționale, inclusiv în Bistrița-Năsăud:

În 22 iunie a avut loc prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, la Limba și literatura română. Au fost prezenți 1.943 de candidați. Nu s-au prezentat la examen 88 de candidați, reprezentând un procent de 4,52%.

În 24 iunie s-a desfășurat a doua probă scrisă, la Matematică, fiind prezenți 1.941 de candidați. Nu s-au prezentat la examen 90 de candidați, reprezentând un procent de 4,43%.

Proba la Limba și literatura maternă a fost susținută în 25 iunie de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (48 de elevi la Maghiară și 14 elevi la Germană).

Niciun elev nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, sunt utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie în intervalul orar 16.00-19.00 și 30 iunie în intervalul orar 8.00-12.00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice, candidații semnând o declarație tip prin care au luat la cunoștință că nota acordată în urma soluționării contestației poate crește sau descrește, după caz.

Rezultatele finale vor fi afișate duminică 4 iulie.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.