Actualitate Recomandări

Pentru că nimeni nu a deszăpezit str. Colinei, o maşină a intrat într-o conductă de gaz

(FOTO) Locatarii străzii Colinei din Bistriţa au rămas, vineri, fără gaz după ce conducta stradală a fost avariată de o maşină care a derapat. Şoferul unei firme de construcţii pur şi simplu nu a putut controla maşina care a alunecat precum o sanie pe strada îngheţată şi nedeszăpezită. Proprietarii caselor din zonă spun că nu e prima oară când nu vine niciun utilaj de deszăpezire pe strada lor, cu toate că plătesc impozite la fel ca şi alţi cetăţeni ai Bistriţei.

Un echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa a venit la faţa locului, alertat de un proprietar, dar şoferul autoutilitarei s-a temut să intre pe stradă. Poliţiştii veniţi şi ei la locul incidentului cu un autoturism nu au putut urca mai mult de o sută de metri pentru că maşina a derapat.

Mai mulţi locatari cu care am stat de vorbă ne-au spus că le e frică să-şi scoată maşinile din garaje. „Niciodată nu vin să deszăpezească pe strada noastră, cu toate că ne iau impozite ca şi la alţi cetăţeni. Este, într-adevăr, stradă privată fiindcă un bărbat care are nişte anexe gospodăreşti la baza dealului nu a vrut să cedeze terenul Primăriei Bistriţa ca strada să intre în domeniul public. Noi, restul, am cedat, nu ni se pare normal să nu se găsească o soluţie legală”, ne-a declarat Claudia Herţa, proprietara unei case.

Timp Online l-a contactat în legătură cu acest subiect pe directorul Direcţiei de Servicii Publice a Primăriei Bistriţa, Ioan Creţiu.

„Noi intrăm şi pe străzile care nu sunt în doimeniul public. Cred că nu a ajuns utilajul încă pe strada Colinei Voi verifica. Intrăm pe toate străzile pietruite din municipiu când ninge. În ultimii ani nu a prea nins, dar când a nins, am intrat. Acum lumea vorbeşte mai mult sau mai puţin în cunoştinţă de cauză. După lege nu ar trebui să intrăm pe străzi private, dar intrăm”, a spus Ioan Creţiu.

De altfel, Primăria Bistriţa se laudă de fiecare dată că deszăpezeşte prioritar bulevardele şi străzile în pantă. La ora publicării acestei ştiri, pe mai multe străzi din Bistriţa circulaţia era îngreunată de zăpadă.

8 comentarii

  • Si eu era sa tut o tranta in ocol azi dimineata. Astept ca Primaria, Pompierii, ISU , Armata sa vina sa-mi dea zapada. Ce naiba ? De aia platesc impozite si votez !Asta e oras European ?

  • Așa le trebuie proprietarilor !!!! Unu nu a ieșit cu lopata să dea zăpada că doar sunt mari domni și au pretenția să le fie ulița curățată la prima oră !

  • Tu nu înțelegi că e o stradă PRIVATĂ??? Ce să caute utilajele primăriei pe proprietate privată? La tine în curte îți face curățenie primăria, din banii publici???

  • Nu am putut să-mi dau seama cum au apărut străzile particulare, dar gândindu-mă mai bine, m-am dumirit asupra faptului, că intenţionat s-a lăsat problema lor nerezolvată, pentru a putea invoca un motiv pentru delăsarea manifestată în unele cazuri, când sarcinile ce revin organelor locale nu sunt executate. Pe bună dreptate, locuitorii urbei, care contribuie la formarea bugetului local, ridică pretenţii, ca serviciile ce revin municipalităţii, celor aleşi şi angajaţilor acesteia, care sunt plătiţi din banii contribuabililor, să-şi îndeplinească sarcinile la care s-au angajat, ce le revin din contractul social dintre locuitorii urbei şi cei aleşi,precum şi cei angajaţi să le transpună în viaţă, pe când partea contractantă îşi face datoria, adică le asigură remuneraţia prin plata impozitelor şi taxelor care formează marea parte a veniturilor din bugetul localităţii, angajatorul fiind locuitorii, iar angajaţii fiind cei aleşi şi lucrătorii acestora, funcţionarii. Cum poate fi eliminat motivul invocat, respectiv că străzile particulare nefăcând parte din domeniul public, administratorii localităţii nu au obligaţii de executat pe proprietatea particulară ? Este foarte simplu. Când se eliberează autorizaţiile de construcţie trebuie să existe cale de acces către imobilul ce urmează a fi ridicat, iar acesta poate să intre în proprietatea publică prin expropriere, ce se poate face prin despăgubirea proprietarului, deoarece acesta nu se poate împotrivi acestui proces, deoarece atunci când a vândut din proprietate a trebuit să se gândească ambii, vânzătorul şi cumpărătorul că trebuie să se asigure dreptul de folosinţă al bunului cumpărat. Ia gândiţi-vă cum rezolvaţi, ca toate străzile, ce sunt în proprietate particulară, şi trebuie să fie pavate sau asfaltate, este obligatoriu să devină proprietate publică. Iată cum se poate rezolva cel mai uşor problema, numai că nu vreţi să eliminaţi un bun motiv de invocat, când nu vă faceţi obligaţiile ce vă revin contractului social încheiat.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.