Noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie a fost una de groază la Castelul Dracula din Munţii Bârgăului unde turişti români şi străini s-au costumat în fel şi chip, sărbătorind astfel Halloween. Ca în fiecare an, hotelul de la graniţa între Transilvania şi Moldova a fost iluminat festiv, iar turiştii s-au putut bucura de magia unei nopţi calde de toamnă. De la copii, până la adulţi, toată lumea s-a distrat.
Dacă românii au apelat la mici improvizaţii, în schimb străinii au arătat că sunt bine pregătiţi pentru acest moment, costumele lor în formă de schelete fiind înfricoşătoare de-a dreptul:
Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este celebrată în noaptea de 31 octombrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia „All Hallows’ Even”, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental – catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.
Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând ”Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri. Costumele de Halloween sunt tradițional modelate după figurile supranaturale, monștri, schelete, fantome, vrăjitoare și diavoli. De-a lungul timpului, printre costumele folosite apăreau și cele ale unor personaje fictive, celebrități la ordinea zilei și arhietipuri generice, cum ar fi prințesele sau luptătorii ninja.
De Haloween începe Anul nou vrăjitoresc, iar ziua de 31 octombrie este mai sacră zi a anului din punctul de vedere al magiei. În noaptea de 30 spre 31 se deschide uşa invizibilă către lumea de dincolo şi puterile strămoşilor ating apogeul. Se poate comunica foarte bine cu spiritele morţilor, deoarece porţile vieţii şi ale morţii sunt deschise. Se ard diverse plante magice şi se fac şedinţe de spiritism.
Sursa foto: Facebook
Baia lui Dragnea din Bistrița are cadâne și abur precum o saună finlandeză. Mai mult, Vasile mi-a zis că Băile Figa, chiar prevăzute cu nămol, sunt nimic. Se pune însă o condiție: să nu scapi săpunul pe jos că atunci jap, te trezești cu narghileaua între picioare. Ce, iar nu mă crezi, Rabine? Vino să-ți explic!
Orice preot imbracat traditional in negru , ratacit pe acolo ar fi bagat spaima in straini.
Niste ciudati care promoveaza diavolul