Social

Noi controale făcute de Protecția Consumatorilor. Ce sancțiuni au dat comisarii

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud a desfășurat o acțiune de control, parte a unei tematici regionale, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare în domeniu, la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sf. Luca al Crimeei” din localitatea Budacu de Jos, informează CJPC într-un comunicat.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au aplicat sancțiuni: 

– 2 amenzi contravenționale, în valoare de 30.000 lei 

– 2 avertismente

– oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, în blocul alimentar.  

​Abaterile înregistrate, în timpul controlului, au fost:

​- folosirea, pentru gătire, a unor materii prime prezentând modificări organoleptice, semne de alterare și pete de mucegai pe suprafață;  

– utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită ;

– folosirea unor produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum/data durabilitătii minimale pentru a se putea stabili trasabilitatea acestora;

– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, în bucătăria unității, cu depuneri masive de gheață, cu scurgeri de lichid pe chederele frigiderelor; 

– blocul alimentar având o starea generalănecorespunzătoare pentru prestarea serviciilor de acest tip.      

În urma recontrolului realizat pe 17 ianuarie, comisarii CJPC Bistrița Năsăud au constatat îndeplinirea măsurilor complementare dispuse și, datorită remedierii deficiențelor, blocul alimentar al unității a fost redeschis. 

Aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate de CJPC cu imagini realizate atât în timpul controlului inițial, cât și după remedierea neregulilor.

“Grija noastră în ceea ce privește apărarea  drepturilor și intereselor se îndreaptă asupra tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă”, spune Stelian Dolha, comisar șef adjunct CJPC Bistrița-Năsăud.

Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sf. Luca al Crimeei” din Budacu de Jos a transmis pe Facebook:

”În urma controlului pe care unitatea noastră la avut în data de 16.01.2023 de către OCPI Bistrița-Năsăud, simțim nevoia de a veni cu unele precizări:

1. Expunerea anumitor aspecte a fost exagerată în mod voit.

2. Problemele identificate au fost la un frigider secundar, unde nu se țin produse destinate centrului, acolo ținându-se resturi alimentare ce urmează să fie duse la animale (câine și porcii ținuți pentru centru). Subliniem faptul că ulterior controlului sa renunțat în totalitate la acest frigider, fiind scos din bucătărie.

3. Controlul a fost făcut imediat după servirea prânzului de către bunicii centrului, în momentul debarasări sălii de mese, personalul nostru neavând timpul necesar pentru spălarea și igienizarea imediată a bucătăriei.

Vă garantăm că nu am scăzut niciodată din calitatea serviciilor oferite, din contră, încercăm să îmbunătățim mai mult serviciile noastre sperând SĂ NU DERANJĂM PE NIMENI!!!”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.