Actualitate

Noi restricții la Năsăud, unde incidența este peste 6, și într-o serie de comune

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud nr. 176 din 29.09.2021, se instituie măsuri suplimentare de limitare a răspândirii infecțiilor de SARS-CoV-2 în orașul Năsăud, comunele Galații Bistriței și Salva, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori.

În prezent, incidența peste 6 aduce închiderea sălilor de spectacole și de cinema, a restaurantelor, cafenelelor, teraselor, barurilor, cluburilor, discotecilor, sălilor de fitness, sălilor de jocuri, piscinelor interioare, interzicerea organizării de evenimente în aer liber, de petreceri private (nunți, botezuri) plus restricţii de week-end: interzicerea circulaţiei pe timp de noapte (orele 20.00-05.00) şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor, care se închid la ora 18.00. Persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile care au depăşit incidența 6. 

Autoritățile pregătesc însă pentru zilele următoare o Hotărâre de Guvern prin care să permită funcţionarea HoReCa, posibil și a altor activități economice, şi după rata de incidenţă de 6 la mie, dacă personalul este vaccinat şi dacă toţi cei care intră sunt vaccinaţi.

La Runcu Salvei, unde incidența a scăzut la 5,31, încetează aplicarea restricțiilor stabilite pentru UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 6/1.000 de locuitori dar mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori.

Totodată, se introduc restricțiile bazate pe certificatul digital, deoarece incidența este peste 3, în comunele Măgura Ilvei, Maieru, Feldru, Șieu, Ilva Mică, Zagra, Nimigea.

Hotărârea intră în vigoare joi 30 septembrie.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.