COVID-19 / Până joi 7 ianuarie, la nivel național au fost confirmate în total 658.958 de cazuri de Covid-19, 591.596 de pacienți fiind declarați vindecați. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 4.951 de cazuri noi. 16.410 persoane au decedat. Aici mai multe detalii.
În județul Bistrița-Năsăud, numărul total al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate până astăzi este 7.615, cu 54 mai multe ca ieri (7.561).
S-au efectuat 508 teste (din care 181 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private). Probe pozitive la retestare: 2.
Conform Instituției Prefectului, printre cei testați pozitiv la Covid-19 se numără: 4 pacienți ai unui centru de dializă.
Dintre cazurile confirmate, 6.828 de persoane au fost externate (6.771 până ieri), dintre care 5.429 externate vindecate și 1.399 la cerere, iar 356 au decedat.
354 de persoane sunt în izolare, iar 466 în carantină.
Incidența înregistrată în județul Bistrița-Năsăud în ultimele 14 zile a crescut la 1,49. În municipiul Bistrița incidența scade la 3,02 cu focare.
Acțiuni de verificare
Ieri, 6 decembrie, la nivel județean, 174 de forțe de ordine au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context, au mai fost organizate în tot județul 14 acțiuni punctuale la care au participat, în sistem integrat, 64 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2. Au fost verificate 79 de societăți comerciale, peste 1.500 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor și au fost oprite pentru control 121 de autovehicule.
Pentru neregulile constatate în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală, au aplicat 105 sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.450 de lei. Din totalul acestora, 33 sancțiuni, în valoare de 15.500 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00 și 72 de sancțiuni, în valoare de 6.950 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție.
Teste multe , cazuri confirmate (de covid 19) , multe. Din observatiile mele , in ziua de Boboteaza judetul a fost in scenariul verde. Acum am trecut iar in scenariu galben.Cred totusi ca numarul mare de teste se datoreaza conjudetenilor aflati in concediu , care au fost nevoiti sa le faca pentru a se putea intoarce la munca in alte tari.In zilele urmatoare nu se vor mai face teste in numar mare , asa incat judetul va avea din nou sansa sa fie verde. Vedeti dragilor cum culorile sunt dependente de numere…
cateservicii si concedii medicale se vor plati celor care refuza vaccinarea, desi aceasta este o masura de preventie?poate statul ar trebui sa isi asume acest aspect, cum ca vaccinurile importante reprezinta preventie impotriva Covid si sa se asigura sa nu se refuze atat de usor vaccinarea, iar ulterior acestia care au refuzat, sa solicite tot statului ajutor ca s-au imbolnavit.Iar statul sa plateasca la infinit incapatanarea unora. pana la urma este singura cale de a reveni la normal cu totii, nu doar unii.
Sa moara si capra vecinului !
Daca intentionezi sa revii la normal prin vaccinare, este optiunea ta. Dar n-aveti nici tu, nici statul dreptul sa obligati pe altcineva sa faca la fel. Injusta si imorala atitudinea asta.
Potrivit Centrului European de Control al Bolilor , in saptamana trecuta Romania a avut cel mai mic numar de teste la 100 000 de locuitori (452) .Cu toate acestea , la rata de infectare Romania se situeaza pe locul 2 dupa Slovacia . Concluzie: De ce s-ar face mai multe teste daca oricum suntem pe podium !?
Vezi că testarea in masă nu rezolva problema ?
Slovacia în două weekenduri a testat aproape toată populația si fost dată exemplu și unde a ajuns ?RESPECTAREA MASURILOR și igiena face diferenta.
Cetitorule , n-ai inteles chiar bine , despre ce am scris ! NU ESTE VORBA DESPRE O TESTARE IN MASA ! Dumneata vorbesti despreo actiune care s-a petrecut cu ceva timp in urma IN TARA VECINA si avea in vedere utilizarea unor teste rapide pentru identificarea celor suspecti de infectare si izolarea lor (avea mai mult in vedere pe asa zisii asimptomatici care transmit boala fara ca ei sa simta eventuale efecte).Eu am scris despre cei confirmati „pozitivi”prin teste PCR , atat in Slovacia cat si in Romania. Numai aceste teste sunt recunoscute oficial.
Testele rapide făcute în spitale sunt recunoscute oficial pentru diagnosticarea infectării cu COVID-19. Aceste teste vor intra și în bilanțul zilnic de la ora 13.00.
http://www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/testele-rapide-sunt-recunoscute-oficial-pentru-diagnosticarea-covid-19-1428274