Actualitate

Numărul cazurilor de Covid-19 confirmate în Bistrița-Năsăud rămâne 301. Situația în județ

Până luni, 18 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 17.036 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.930 au fost declarate vindecate și externate iar 1.120 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică ieri, au fost înregistrate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăvire. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 313.621 teste.

În județul Bistrița-Năsăud numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a rămas 301 (la fel ca ieri), inclusiv 20 cadre medicale (7 medici + 13 asistenți), 7 infirmiere, 7 polițiști (3 polițiști locali + 4 polițiști din cadrul IPJ), 10 angajați ai ITM, 2 pompieri, o persoană angajată la Primăria Năsăud, un jandarm, o persoană angajată la Primăria Feldru, un angajat al Finanțelor Publice.

Dintre cazurile confirmate, 188 de persoane au fost declarate vindecate (la fel ca ieri), iar 24 au decedat.

Printre cele 188 de persoane vindecate, 21 de cadre medicale + personal auxiliar, toți cei zece angajați ai ITM Bistrița-Năsăud, un polițist local, trei polițiști din cadrul IPJ, doi pompieri, un jandarm, o persoană din cadrul unei primării.

208 persoane sunt în carantină, iar 529 în izolare la domiciliu.

Până acum au fost anunțate oficial, de către Grupul de Comunicare Strategică, 24 de decese ale unor persoane infectate cu Covid-19 din Bistrița-Năsăud (17 bărbați și 7 femei).

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 18.05.2020: * 208 persoane în carantină * 529 persoane în izolare la domiciliu * 301 cazuri confirmate de Covid-19 * 24 decese * 188 persoane vindecate. Precizări: * Trei persoane dintre cele confirmate cu coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Una dintre acestea a fost declarată vindecată * Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate * Două persoane dintre cele confirmate cu coronavirus sunt din cadrul Secției de Pompieri Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate * O persoană dintre cele confirmate cu coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată * Zece angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu coronavirus. Toți au fost declarați vindecați * Până în prezent, 20 cadre medicale (șapte medici, 13 asistenți) și șapte persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere) au fost confirmate cu coronavirus. 21 dintre acestea au fost declarate vindecate * Două persoane bolnavă de Covid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Dintre acestea, una a fost vindecată * O persoană bolnavă de Covid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice”, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/2732511556878317

VEZI ȘI:

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.