Actualitate

”Nunta Zamfirei”, a patra seară (FOTO-VIDEO)

Sâmbătă 28 iulie, în a patra seară a Festivalului internațional de folclor ”Nunta Zamfirei”, ediție la care participă ansambluri din 15 țări, organizatorii au propus publicului din Bistrița, pe scena din fața Palatului Culturii, un tur folcloric prin Europa, Asia și America.

    

Mai exact, spectacol susținut de ansamblurile ”Cununița” – Bistrița, ”Rasa” – Lituania, ”Citta di Castrovillari”- Italia, ”Hyzniacy” – Polonia, ”Liceo FDT” – Filipine, ”Kamuk” – Costa Rica.

– ”Rasa” este o combinație de orchestră de folclor, dansatori și grupuri de soliști vocali. Armonia perfectă a sunetelor, culorilor și mișcărilor face ca ansamblul să fie renumit nu numai în Lituania, dar și peste tot în lume. Succesul ”Rasa” se bazează pe piesele naționale aplicate pentru spectacole pe scenă la un nivel artistic ridicat. Grupul „Rasa” din Kaunas – Lituania a fost fondat în noiembrie 1967, iar anul trecut a sărbătorit 50 de ani de activitate neîntreruptă.

– Ansamblul ”Città di Castrovillari“ a fost fondat în ianuarie 1984, iar de-a lungul anilor a promovatcultura și tradițiile din Calabria sub coordonarea lui Antonio Notaro. Frumusețea și originalitatea costumelor, culorile bogate, broderia, și desigur, vibrația și multitudinea de cântece și dansuri au contribuit de-a lungul anilor la dezvoltarea ansamblului.

– Grupul de muzică și dans ”Hyżniacy” a fost înființat în 1973 de către Centrul Cultural Municipal din Hyżne. Acest grup prezintă în special dansuri și muzică din Regiunea Rzeszów – situată în partea de sud-est a Poloniei. De-a lungul anilor, a fost răsplătit cu numeroase premii și distincții. Manageri sunt Ewa Furman și Antoni Ossoliński.

– Trupa de dans ”La Liceo” vine din Filipine și poartă numele universității pe care o reprezintă, Universitatea Liceo de Cagayan. Trupa a luat ființă în anul 1983 și vine din orașul Cagayan de Oro, primul oraș economic din insula Mindanao, care este a doua insulă importantă a arhipelagului filipinez. Trupa prezintă dansul Tinikling, cu tulpini de bambus și securi, dar și Dugso – un dans ritual și ceremonial al tribului Higaunon executat de femei.

– Ansamblul ”Kamuk” cuprinde 32 de persoane care vin pentru prima oară la Bistrița să aducă frumusețile portului popular și muzica tradițională din Costa Rica, uniți prin aceeași inimă ce bate pentru folclor și tradiție.

Duminică 29 iulie

Ora 20.00 – Tur folcloric Europa – America: Ansamblul ”Salmorenc” – Voiron, Franța, Ansamblul de dansuri ucrainene ”Kozaciok” – Suceava, Ansamblul ”Vesyalukha”- Belarus, Ansamblul ”Nasim Albadia” – Israel, Ansamblul ”Shevitsa” – Sofia, Bulgaria, Ansamblul ”Herencia Mexicana” – Mexic

Luni 30 iulie

Ora 11.00 – Animație în diferite puncte ale municipiului Bistrița

Ora 20.00 – Gala folclorului mondial.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS