Economie

O bancă a dat în judecată Primăria Bistrița, nemulțumită de regulamentul de organizare a activităților comerciale în oraș

BRD Groupe Societe Generale a dat în judecată Primăria Bistrița, pe primar, dar și Poliția Locală.

Dosarul prin care BRD Groupe Societe Generale a acționat în judecată autoritățile locale din Bistrița cărora le cere să anuleze sancțiunea aplicată a fost înregistrat la Tribunalul Bistrița-Năsăud și va fi judecat în prima jumătate a lunii iunie.

Pe raza municipiului Bistrița, activitățile economice se desfășoară numai în baza Certificatelor de funcționare emise de Primăria municipiului Bistrița. Pentru obținerea acestor certificate, agenții economici trebuie să anunțe municipalitatea care sunt orarele lor de funcționare, iar BRD Groupe Societe Generale a refuzat acest lucru.

„Cei de la BRD ne-au spus că ei au un orar aprobat la nivel național și nu văd sensul pentru care să ne ceară și nouă voie să-l aprobăm. Au primit o amendă, au refuzat să o plătească, iar acum ne-au dat în judecată pe noi, dar și Primăria Bistrița și Consiliul Local fiindcă nu sunt de acord cu acest regulament”, a declarat Tudor.

El a explicat că nicio altă bancă nu a ridicat probleme de acest gen.

„Sunt singurii cu care am avut probleme de genul acesta. Ne vom judeca și vom vedea ce va decide instanța”, a spus el.

Certificatul de funcționare se emite pentru fiecare unitate, punct de lucru, depozit, magazin, atelier sau oricare loc în care își desfășoară activitățile agentul economic.

Conform regulamentului de organizare a activităților comerciale în orașul Bistrița,  terasele de alimentație publică pot fi deschise între 8,00 și 24,00, unitățile de prestări servicii și comerț en-gros între 8,00 – 20,00, iar cele de producție de produse alimentare pot lucra în trei schimburi.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS