Economie

O bancă vinde luna aceasta la licitaţie mai multe case şi terenuri din judeţ

Persoane fizice sau firme care au contractat credite pe care nu le mai pot rambursa riscă să rămână fără imobilele cu care au girat împrumuturile. Luna aceasta, Banca Unicredit - Ţiriac a scos la licitaţie mai multe proprietăţi ale celor care au ajuns în imposibilitate de plată.

Astfel, în data de 15 februarie va fi scos la licitaţie un apartament cu trei camere de pe Intrarea Castanului nr. 2 din Bistriţa evaluat la peste 154.000 de lei. Deţinătorii acestui apartament au luat de la bancă un împrumut şi mai au de rambursat 45.000 de euro. Ca urmare, vor rămâne fără casă dacă se va găsi cineva interesat să o cumpere.

În aceeaşi zi, banca scoate la licitaţie şi un apartament tot cu trei camere de pe strada Dobrogeanu Gherea nr. 20 din Beclean evaluat la 159.000 de lei. Banca are de recuperat de la proprietarii acestuia peste 55.000 de euro, bani luaţi cu împrumut.


În data de 22 februarie, aceeaşi bancă intenţionează să vândă un teren de peste 1000 de metri pătraţi în Maieru cu tot cu casa aflată pe el şi anexele gospodăreşti. Aceste proprietăţi sunt evaluate la circa 200.000 de lei. Proprietarii lor au de rambursat băncii 60.000 de lei. În aceeaşi zi, Unicredit-Ţiriac scoate la licitaţie încă o casă de data aceasta din Rodna, strada Bădeanu, nr. 124 care se întinde pe 274 de metri pătraţi. Preţul de pornire a licitaţiei este de peste 140.000 de lei întrucât banca are de recuperat de la proprietari circa 400.000 de lei. Tot atunci va fi scoasă la licitaţie încă o casă din Maieru, evaluată la 113.000 de lei, al cărui proprietar e un bărbat ce are de rambursat băncii circa 185.000 de lei. Banca mai scoate la licitaţie şi casa unei femei din Rodna care are de rambursat peste 400.000 de lei. Casa ei a fost evaluată la 109.000 de lei, preţ de pornire a licitaţiei.

Tot în data de 22 februarie, Unicredit-Ţiriac a scos la vânzare prin licitaţie un spaţiu administrativ situat la partenerul unui bloc de pe General Grigore Bălan din Bistriţa, compus din magazin, birou şi anexe. Spaţiul e evaluat la peste 230.000 de lei şi va fi vândut întrucât proprietara are de rambursat băncii un împrumut de peste 80.000 de dolari.

Toate licitaţiile se ţin la Cluj-Napoca. Cei care doresc să cumpere un anumit imobil trebuie să depună la Trezoreria Statului, CEC sau orice altă instituţie bancară o cauţiune ce reprezintă 10% din preţul de la care începe licitaţia imobilului.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS