Primarul comunei Bistriţa Bârgăului, Vasile Laba, comună din care face parte zona Colibiţa, a declarat că respectiva casă de vacanţă îi aparţine unui inginer forestier, construcţia fiind sută la sută din lemn, ridicată pe nişte piloni.
„Nu ştiu de la ce a pornit focul. Cert este că a ars aproape în totalitate . Din fericire, nu a fost nimeni rănit şi nici nu s-a propagat focul la alte vile fiindcă nu bătea vântul. Nu era construită la drum, aşa că pompierilor le-a fost greu să ajungă la ea. Fiind lemn uscat, incendiul a fost puternic şi rapid”, a declarat primarul comunei Bistriţa Bârgăului.
Două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă din cadrul ISU s-au deplasat la faţa locului. În sprijinul pompierilor militari a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din subordinea Primăriei Bistriţa – Bîrgăului cu o autospecială de intervenţie şi trei voluntari. În momentul ajungerii la locul intervenţiei, s-a constatat că ardeau pereţii cabanei şi o parte din acoperiş pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp.
Intervenţia pompierilor a durat aproximativ două ore şi jumătate. În urma incendiului, cabana compusă din trei camere a fost distrusă în proporţie de 60 – 70 %. Au ars pereţii laterali, duşumeaua, tavanul, acoperişul, electrocasnice şi articole de îmbrăcăminte şi s-a degradat mobilierul din bucătărie, baie şi dormitoare. S-a reuşit salvarea unei anexe aflată în imediata apropiere a imobilului afectat.
„Este al doilea incendiu din acest sezon rece la cabanele de la Colibiţa. Mulţi proprietari vin mai des vara, iar iarna le mai dau prietenilor sau le închiriază pentru un week-end. Multe nu au asigurare, din păcate. Nu îi înţeleg pe oameni de ce nu le asigură când ştiu bine că aceste construcţii nu pot fi supravegheate de ei nonstop”, a declarat Vasile Laba.
În zona de agrement Colibiţa sunt între trei sute şi 350 de case de vacanţă, ridicate încă din anii 90 în jurul lacului de acumulare Colibiţa.
Adaugă comentariu