Aleșii locali au pe agenda ședinței CL Bistrița de joi un proiect de hotărâre prin care o comisie formată din patru consilieri municipali ce urmează să fie stabiliți va face controale în blocurile construite prin Agenția Națională pentru Locuințe. Mai exact, aceștia vor verifica alături de polițiști locali modul în care sunt folosite apartamentele și garsonierele de către chiriași, dacă într-adevăr aceștia locuiesc acolo ori au subînchiriat.
În municipiul Bistriţa au fost construite 773 locuinţe prin ANL, din care 249 au fost vândute în favoarea titularilor contractelor de închiriere, iar în administrarea Consiliului Local au rămas 524 de locuinţe situate în 19 blocuri, care sunt deținute de către chiriași în baza unui contract de închiriere.
Conform Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe și a contractelor de închiriere, nu este permisă subînchirierea locuinței, sub sancțiunea rezilierii contractului.
În ultimele ședințe ale CL s-a discutat despre faptul că o parte dintre chiriași și-ar fi închiriat locuința, chiar și la prețuri duble față de cât plătesc ei municipalității.
În proiectul de hotărâre se arată că ”pentru asigurarea unei transparențe totale din partea executivului Primăriei Bistrița, este necesară constituirea unei comisii în compenența căreia să fie numiți doar consilieri locali, iar prin Direcția Patrimoniu se va pune la dispoziția acesteia lista cu toate locuințele deținute în baza unui contract de închiriere, pe fiecare bloc și scară în parte, precum și cu numărul de persoane din fiecare locuință. În acest sens se va constitui o comisie formată din patru consilieri locali, care vor verifica în teren modalitatea de folosire a locuințelor de către chiriași. La verificarea în teren, comisia va fi însoțită de către reprezentanți ai Poliției Locale. Rezultatul verificărilor se va consemna într-un raport care va fi prezentat Consiliului Local, pentru a se lua măsurile ce se impun, conform legii”.
VEZI ȘI:
Daca titularii nu locuiesc acolo inseamna ca intr-un fel sau altul au pacalit administratia si risca sa-si piarda locuintele inchiriate (la preturi modice de la Primarie).Oricum , cred ca sunt multi cei care au nevoie de locuinte si isi asteapta de mult randul. Totusi ma intreb ce se intampla daca onor comisia speciala (si absolut competenta) nu gaseste „adrisantul”, usa fiind inchisa . Se procedeaza ca in cazul lozurilor in plic , dupa principiul „mai trage o data”? Deasemeni nu inteleg de ce nu participa cineva de la Finante , daca banuielile sunt intemeiate intrucat acele contracte de subinchiriere ar trebui sa fie fiscalizate. Personal , cred ca actiunea nu prea are sorti de izbanda. Cand pisica vrea sa prinda soareci nu isi pune clopotei !
Rău o mai ajuns consilierii locali, pe post de boactări!
Ce păzește marina și ceata lui?
pazesc …ce au reusit sa „agoniseasca” de pe urma acestor….LISTE!