Economie Social

O firmă din Bistrița va vinde pachetul majoritar unui investitor străin

Viceprimarul PNL Andrei Rusu a declarat vineri seara că o firmă din Bistrița va vinde pachetul majoritar de acțiuni unui investitor străin, cel mai probabil din Africa de Sud. Rusu e îngrijorat fiindcă, spune el, există riscul ca noul acționar majoritar chiar să închidă compania.

Andrei Rusu a spus că, din informațiile sale, tranzacția urmează să aibă loc în cel mai scurt timp, acționarii fiind deciși să vândă pachetul majoritar contra a 25 de milioane de euro.

Cu toate că autoritatea locală nu are niciun drept să intervină și să influențeze tranzacțiile firmelor, Andrei Rusu a declarat că simte nevoia să tragă un semnal de alarmă și să atragă atenția că există riscul ca o astfel de tranzacție să ducă la închiderea companiei.

„Nu putem rămâne indiferenți la ceea ce se întâmplă cu firmele din Bistrița. Orice închidere a unei companii duce la pierderea locurilor de muncă și la scăderea nivelului de trai. Sigur că nu putem influența. Acționarii fac ce vor cu acțiunile lor, dar putem trage un semnal de alarmă în legătură cu riscul ca un investitor străin să decidă închiderea companiei”, a declarat Rusu, potrivit căruia firma din Bistrița își va încredința pachetul majoritar unui acționar din Africa de Sud.

Întrebat dacă este vorba de Teraplast, dat fiind faptul că Andrei Rusu a lucrat în cadrul companiei ca și director al Plastsistem, Rusu a spus: „Nu confirm, dar nici nu infirm”.

Rămâne de văzut dacă spusele sale se vor confirma în perioada următoare, dar mai ales dacă tranzacția este de bun augur pentru companie și cei care lucrează în ea.

Cristiana Sabău

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.