Recomandări Social

O infirmieră de la centrul pentru vârstnici din Maieru, cercetată pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud face cercetări într-un dosar penal privind infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce luna trecută 24 de beneficiari și angajaţi ai Centrului rezidenţial pentru persoane vârstnice ”Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” din Maieru au fost diagnosticați cu Covid-19, existând suspiciuni că o infirmieră nu ar fi respectat măsurile de prevenire şi combatere a infectării cu noul coronavirus.

Printre pacienții confirmați cu Covid-19 au fost inițial 22 de persoane din cadrul centrului pentru vârstnici (18 beneficiari, 3 infirmiere și bucătăreasa centrului).

În urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost diagnosticați cu Covid-19.

O infirmieră și trei beneficiari au fost declarați vindecați, iar nouă beneficiari asimptomatici ai centrului și asistenta socială au fost externați, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020.

Cinci beneficiari ai centrului au decedat.

Centrul este administrat de Asociația Filantropia Ortodoxă – Filiala Bistrița-Năsăud, sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Centrul funcţionează din anul 2015 ca serviciu social în regim rezidenţial pentru persoane vârstnice. Construcţia a fost realizată în baza unui proiect european de către Primăria Maieru.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS