Actualitate

O mașină a fost ridicată de pe str. General Grigore Bălan unde se lucrează la Linia Verde (FOTO)

Autospeciala Primăriei Bistrița a ridicat vineri o mașină parcată pe strada General Grigore Bălan, unde se fac lucrările de reabilitare a unui tronson din stradă, parte din Linia Verde. Cel mai probabil șoferul nu a mutat mașina la timp, cum a fost avertizat, iar utilajele nu au putut interveni.

Reamintim că, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, începând cu 15 septembrie, Primăria Bistrița ridică mașinile parcate neregulamentar și le duce pe strada Zăvoaie, de unde pot fi recuperate după achitarea unei taxe.

Pe strada General Grigore Bălan sunt restricții de circulație încă de la începutul săptămânii întrucât au început lucrările la ”Linia Verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric sau hibrid cu normă de poluare redusă”. Acestea sunt valabile până în 3 decembrie a.c. pentru realizarea străzii, a trotuarelor și a pistelor de bicicliști pe str. General Grigore Bălan pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu din str. Bistricioarei și sensul giratoriu din str. Petre Ispirescu, fără afectarea circulației în cele două sensuri.

Proiectul Liniei Verzi prevede reabilitarea infrastructurii rutiere pe o rută nouă de transport public, care traversează orașul de la est la vest, prin centru, operată cu vehicule electrice. Pe lângă crearea rutei noi de transport public (Unirea – Calea Moldovei – Gen. Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gh. Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara) operat cu vehicule electrice, se prevede modernizarea părții carosabile şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, trotuarelor, spațiilor verzi și a pistelor de cicliști. Proiectul cu bani europeni implică, de asemenea, amenajarea a 42 de stații de autobuz curente și două stații terminale.

În iunie, bugetul proiectului Linia Verde a fost mărit cu peste 10 milioane de lei (peste 2 milioane de euro), de la 58.823.323,26 lei la 68.899.677,03 lei, bani care reprezintă cheltuieli neeligibile pe fonduri europene și care trebuie plătiți de municipalitate. Din valoarea totală neeligibilă de 14.719.236,78 lei, se va recupera TVA-ul de 3.740.105,43 lei, aferent cheltuielilor privind furnizarea de autobuze electrice.

Lucrările sunt realizate de MIS Grup Anieș, lider de asociere, alături de Drumserv din Mureș, Electrogrup din Cluj și o serie de subcontractanți.

16 comentarii

    • e vorba de o lucrare mai ampla, nu se schimba doar asfaltul cum o facea Niculae. E diferenta, se schimba toata zona, se intervine la iluminat, asfalt la borduri etc. Doamne ajuta

    • Daca treceai azi pe acolo, vedeai ca se decoperteaza strada chiar foarte rapid. Speram sa se miste tot asa.

    • @ toma, omul ăla nu şia mutat maşina altudeva în zonă fiindcă pur şi simplu nu are unde să o mute altundeva, nu mai sunt locuri libere de parcare în zonă.
      Singurul loc unde se mai poate parca în zona aceea ar fi pe pietonal în fața apartamentului primarului unde ar trebui să parcăm toți şoferi din zonă maşinile cu claxoanele şi cu avarile pornite.

    • Este o ideie foarte bună idea unui antevorbitor cu PROTESTUL ŞOFERILOR PE PIETONAL. Ar trebui să intrăm toți cu maşinile pe pietonal şi să-l blocăm iar la intrare să venim cu două TIR-uri de mare tonaj să vedem dacă pe acestea le mai poate ridica cineva. Mama lor de nemernici !!!!!!!!!!!

    • Vreau să vin şi eu pe pietonal la protestul şoferilor vin cu un Mercedes Trasporter. Când va începe ?

    • Şoferilor dacă stați aşa şi nu faceți niciun protest înseamnă că meritați să vi se cace în cap toți politicenii hoți : străzile se îngustează, locurile de parcare sunt distruse, la şoseau pe lângă calea ferată promisă în campania electorală nu sa făcut nimic, nu sa făcut nici nouă centură prin afara intravilanului oraşului, nu sa asfatat nicio stradă de pământ, nu sa creat nicio stradă nouă alternativă la distrugerea străzilor făcute de aceste aşa zise proiecte de modernizare ……

  • Dacă acum omul nu a avut unde parca maşina gândiți-vă unde o să poată să parcheze maşina după ce toată strada va înustată de această tâmpenie.

  • Pistele de biciclete trebuie făcute acolo unde trebuie şi pe unde trebuie şi nu aiurea acolo unde distrug toată circulația şi încurcă pe toată lumea.
    Pistele de biciclete trebuie făcute acolo unde nu încurcă pe nimeni şi sunt tocmai bune. Pe Drumul Cetății, Simon Mândrescu şi Calea Clujului pe lângă şanțul de gardă este cel mai bine să se facă o pistă de biciclete şi nu în centru oraşului unde încurcă pe toată lumea.

    https://vimeo.com/621827687

  • Unde să-şi parcheze oamenii maşinile după realizarea bazaconiei de linie verde dacă nici măcar acum omul acela nu a avut unde parca ?!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.