Actualitate Recomandări

O nouă generație de ingineri a absolvit UTCN – Extensia Bistrița

Un număr de 131 de tineri au absolvit Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) – Extensia Bistrița, festivitatea având loc la Sala Polivalentă. Tinerii bistrițeni s-au specializat în robotică, inginerie medicală, inginerie economică industrială, dar și în construcția de mașini și unelte.

”Le-am dat o veste bună celor care sunt în primii ani de studii sau la masterat: faptul că una dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din Bistrița (clădirea fostului tribunal de pe Pietonalul Liviu Rebreanu) a fost dată în concesiune Universității Tehnice pentru a dezvolta aici sălile de cursuri pentru studenți. Mai mult, în urma unei aplicații pentru o finanțare europeană, s-au obținut peste 2,2 milioane de euro pentru modernizarea și amenajarea acestei clădiri, pentru a asigura condiții optime de educație pentru studenți”, spune președintele CJ Radu Moldovan.

Prefectul Ovidiu Frenț le-a spus absolvenților că ”profesia de inginer sau de arhitect reprezintă astăzi o şansă. O şansă financiară, o şansă în carieră, o şansă pentru o poziţie socială aparte. O şansă pe termen lung, pentru viaţă. Și, ceea ce este foarte important, o şansă să deveniţi ceea ce vă doriţi aici, în România. Iar atât timp cât vă veţi respecta profesia, ea vă va face respectaţi. Universitatea Tehnică reprezintă, prin absolvenţii săi şi prin profesorii săi, o societate normală, bazată pe valori reale, pe educaţie, pe creaţie”.

15 comentarii

    • Vor muncii daca vor pe 1500 net, cu atat se platesc inginerii tineri la noi, incurajator, daca nu din pacate strainatatea-i mare !

  • Păcat că ați politizat bucuria absolvenților și ați făcut să fie despre chelner, nu despre studenți.
    Serios, Radu Moldovan și-a început mesajul cu: stimați blabla, tocmai mi-am dat seama că… A mai trecut un an!
    Deci ăsta vine să țină discursuri în fața profesorilor? În fața unei noi generații de ingineri?
    În fine, stimați cititori, a mai trecut o zi!

    • Rabinule , tare multe a făcut pentru județ : a furat de-a spart . Probabil ai și tu ceva firimituri de prin furturile alea de te faci de rahat pentru chelner cu comentariile tale de oligofren .

  • Paradoxal , dupa ce a citit doar doua carti ( alea de filcai si alea de septica ) Radu Moldovan vorbeste despre educatie . In clasa a 2-a s-a apucat de fumat si dupa aia n-a mai dat-o pe la scoala pana pe la 40 si ceva de ani cand s-a inscris ca sa faca si el o facultate neacreditata evident . Ce tare !

    • „Cei 4 sfinti sunt următorii 3,Luca si Matei”
      Da Flore-Anus cu alea doua cărți care spui tu a făcut multe ptr.acest județ pe când voi?ți-am văzut mentorul iar pe la DNA,nu am văzut vreun comentariu de al tau pe acolo,iar ptr.cultura ta de boctăr rămas tot la gradul de locotenent si acela in rezerva să sti ca la filcăi trebe20 de cărți iar la septică cred că 33,asa că mai bine tăceai si nu ieseai „Popa Prostu”

  • O fi UTCN la Bistrita dar, pana sa se faca scoala, e doar o fabrica de diplome.
    Un barem, ca un bac, ar fi suficient sa stii ce ingineri de Bistrita au iesit.
    Asa avem doar copii cu diplome.
    Singurul atu al acestor tineri ar fi daca ei vin din randul salariatilor unor firme de profil si isi perfectioneaza studiile prin aceasta scoala (eu i-as zice postileala).
    Altfel, ei sunt de acum eligibili pe functii si la stat…. Si asta vor si face multi dintre ei, ca si cei cu Facultatea de Administratie Publica….
    Eu va doresc dragi absolventi sa fiti buni profesionisti si sa-mi dovediti ca spusele mele de mai sus nu au nicio valoare.
    Mult succes.

    • LYghioană, deschide frigiderul că îți aducem carne proaspătă. Livrăm direct în cavitatea bucală!

    • Oare de ce am eu un feeling că trenul are mai multe clase ca dvs.? Și vulpea zicea că strigurii sunt acri! Vă provoc să absolviți această „Postliceală” , cu 10! Sunt sigur că aveți 0 spre minus infinit șanse să o absolviți cu 5- 6…Sigur sunteți un frustrat fără diplomă de Bacalaureat sau un patron de chirpici care a uitat de unde a pornit…

  • Cladirea vechiului tribunal nu rezolva problemele de spatiu cu care se confrunta Extensia Bistrita a UTCN. Este evidenta nevoia acuta a construirii unui Campus Universitar modern la Bistrita, prevazut cu spatii de invatamant care sa cuprinda sali de curs si laboratoare, dar si cladiri pentru camine studentesti, cantina, biblioteca, sala de sport, terenuri de sport, etc. unde sa poata fi organizat asa cum trebuie invatamantul politehnic la Bistrita. In acest sens, pe cele aproximativ 3 hectare de teren din zona fostului Proditerm aflate in administrarea primariei Bistrita, ar fi construit un Campus Universitar modern care ar putea sa adune laolalta toate extensiile universitare imprastiate prin oras, dar in special extensia Universitatii Tehnice, avand in vedere apropierea de zona industriala, care este locul de practica a studentilor politehnisti.
    Pe de alta parte, locul respectiv este foarte aproape de oras, iar acolo mai exista si alte institutii precum Grupul Scolar Forestier si Jandarmeria Bistrita, astfel incat includerea unui campus universitar ar permite sistematizarea intregii zone. In primul rand ar putea fi prevazuta si o eventuala prelungire a Strazii Zefirului de la fostul PRODITERM pana in Str. Tarpiului.
    Oricum, Radu Moldovan nu e capabil sa vorbeasca despre nevoile reale ale invatamantului politehnic. Cel mai bine ar fi sa tina seama de opiniile specialistilor: https://www.timponline.ro/universitatea-tehnica-pe-val-la-bistrita-numar-record-de-studenti-in-anul-intai-si-planuri-mari/

  • Liberalii bistriteni au fost mult mai bine orientati decat social-democratii in privinta creării unor activităti de cercetare-dezvoltare-inovare, in asociere cu invatamantul superior. Este cunoscuta initiativa lui Ioan Turc, care incă din anul 2006, atunci când era viceprimar al municipiului Bistriţa, a propus amenajarea unui parc industrial la Sărata, dar şi a unui campus pentru învăţământul universitar tehnic. Pana la urma ideea lui Ioan Turc, a fost preluata partial de PSD-isti care, cu greu in administratia lui Cretu, au realizat doar Parcul Industrial insa nici la ora actuala nu a fost fost populat cu activitati industriale. Nici vorba despre campusul universitar tehnic sau despre incubator de afaceri.
    Ulterior liberalii au venit si cu un proiect de realizarea a unui centru de cercetare-invoare-dezvoltare pentru tehnologii noi si crearea unui cluster de inovare . Din pacate nici acest proiect nu a fost luat in considerare de administratia PSD-ista, desi realizarea unui astfel de proiect era posibila prin accesarea de fonduri europene prin „Programul Operational Competitivitate (POC) 2014-2020; Actiunea 1.1.1: Mari infrastructuri de CD (cercetare-dezvoltare)-Clustere de inovare”. Prin „Actiunea 1.1.1. se putea accesa suma maxima de 6.700.000 euro/proiect. In cadrul unui astfel de proiect, clusterul urma sa desfasoare activitati comune precum achizitia utilajelor, instalatiilor, echipamentelor pentru cercetare-dezvoltare, achizitia terenului, activitati de inovare, etc.

  • Invit domnul care sustine ca filiala UTCN Bistrita este doar o fabrica de diplome sa experimenteze 4 ani de scoala in care diploma este obtinuta pe munca cu nopti nedormite. Este un adevarat sprijin din partea universitatii program facut pentru studentii care si muncesc pentru asi permite sa urmeze cursuri universitare.
    In cocluzie, stimate domn daca nu ati fost student aici nu vad nici un rost sa vorbiti.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.