Actualitate Economie

O singură instituţie publică din judeţ îşi poate cumpăra maşină nouă prin Programul Rabla 2014

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat închiderea unei noi etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul Rabla 2014. O singură instituţie publică şi un singur agent economic figurează pe lista persoanelor juridice acceptate.

Este vorba de Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud care va primi un tichet în valoare de 6500 de lei pentru achiziţionarea unui autoturism nou şi de firma SC Tudor SRL, acceptată în program cu două tichete. A fost respinsă, în schimb, cererea SC Ami Proiect SRL întrucât nu a fost depus documentul din care să reiasă că a fost achitat integral documentul uzat

Administraţia Fondului pentru Mediu a distribuit până în prezent 1.575 de tichete din cele 3.000 destinate firmelor şi instituţiilor în programul Rabla. În această etapă, au fost analizate 332 de dosare depuse de persoane juridice şi instituţii publice. Din acestea, 109 dosare au fost acceptate pentru 673 autovehicule şi 223 dosare au fost respinse.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate în program se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul „Rabla 2014”.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea să depună un nou dosar de acceptare, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, până la data de 1 septembrie 2014.

Listele cu persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate şi respinse în program sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secţiunea aferentă programului.

Programul Rabla 2014 pentru persoane juridice a început pe 30 aprilie. Pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce CO2 mai mică de 100g/km şi respectiv achiziţionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. La achiziţionarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

Foto: arhivă

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS