A 22-a ediție a ”Camionului de Crăciun” este în plină desfășurare, voluntarii împărțind deja darurile în comunitățile traversate de Via Transilvanica, așa precum a anunțat Asociația Tășuleasa Social, partener oficial al Die Johanniter-Unfall-Hilfe, organizația din Germania care derulează acțiunea.
”Este a 22-a ediție a Camionului de Crăciun. Au ajuns în România, în aceste peste două decenii, circa 400 de camioane și asta înseamnă 430.000 de copii care au primit un cadou de la noi, de Asociația Tășuleasa Social, și de partenerul nostru internațional cel mai important Die Johanniter. Din cauza situației de la graniță, prin România, anul acesta, merg și camioanele către Ucraina. Reamintesc că, imediat după începerea războiului, noi am avut deschis, aici, la Bistrița, un hub umanitar care are deja 39 de camioane trimise către Ucraina și vrem să fim consecvenți cu ce am început. Pleacă așadar spre Ucraina 5 camioane, apoi altele de la Tășuleasa Social, iar în România vor fi circa 14.000 de copii care vor primi cadouri și cam 1000 de bătrâni pentru că, de câțiva ani, încercăm să ajungem și la ei, bătrâni singuri care nu își strigă disperarea. Vor fi împărțite circa 15.000 de cadouri în total. Fiindcă Via Transilvanica face o diagonală prin 10 județe, mergem aproape în ficare județ de pe Via Transilvanica cu câte un camion, și bineînțeles în Bistrița-Năsăud pentru că noi suntem de aici și avem multe povești pe care vrem să le continuăm”, a spus Alin Ușeriu, președintele Asociația Tășuleasa Social.
Una dintre poveștile care i-a venit imediat în minte a fost cea a copiilor din Silivașu de Câmpie care au adunat cartofi, murături, făină de mălai și alte bunătăți pentru voluntarii Tășuleasa Social.
”Ne înfruptăm din toate adunate de ei. Foarte emoționant a fost când am primit din partea lor acest dar. Înseamnă că țelul nostru, acela de-ai învăța pe cei care primesc un cadou să dea ceva mai departe, comunității, a fost atins. Cu toate acestea, nu mai mergem și acum cu daruri la Silivașu de Câmpie fiindcă acolo am fost de cel puțin 10 ori”, a explicat Alin Ușeriu.
Darurile din Camionul de Crăciun 2022 au ajuns deja în comuna Leșu, la Ilva Mare și vor mai ajunge la Șanț și probabil în unele comunități de pe câmpie.
”Nu vreau să dezvălui prea multe fiindcă se creează o așteptare. Ce pot spune este că, în județ, vom distribui circa 5000 de cadouri dintre care 500 vor fi împărțite chiar la Bistrița celor care au o situație mai specială. Orașul Bistrița, de obicei, nu a făcut parte din harta noastră, dar este și el anul acesta. Vrem ca aceste cadouri să ofere o bucurie, nu o dependență sau o așteptare. Nu ne focusăm pe datul de pomană. Nu ne dorim să fim neapărat de Crăciun mai buni, ci ne dorim ca această acțiune să aibă un efect cât mai mare și să fie întinsă, dacă se poate, pe tot anul fiindcă sunt situații dificile care trebuie gestionate tot anul”, a spus Alin Ușeriu pentru Timp Online.
👍🏻
Oameni frumoși…
Alin Useriu si Tasuleasa, o adevarata poveste de sucess cu impact humanitar si de mediu. Un model de om si de omenie.