Expunerea la soare
Ultravioletele sunt responsabile pentru 80% din efectele îmbătrânirii premature, spun specialiștii, informează Mediafax.
Razele ultraviolete nu doar colorează frumos suprafața pielii, ci și pătrund în interior, deteriorând stratul de colagen și dezhidratând pielea. Este esențial să fie înțeleasă importanța aplicării produselor de protecție solară pentru a preveni apariția ridurilor, pistruilor, petelor și chiar a cancerului de piele. Crema cu ecran de protecție solară trebuie aplicată în cantități generoase, cu 30 de minute înainte de expunerea la soare, care trebuie însă să fie evitată între orele 10.00 și 16.00.
Fumatul
Se știe deja că fumatul duce la apariția prematură a ridurilor și nu doar pe față, ci și pe corp. Semnele îmbătrânirii cauzate de fumat nu vor fi vizibile imediat, dar, după vreo 10 ani în care practici acest obicei, consecințele vor fi din păcate ireversibile. În primul rând, fumatul îngustează vasele de sânge din straturile de la suprafața pielii, care primește astfel mai puțini nutrienți esențiali, ca vitamina A și oxigenul. Mai mult, fumatul alterează colagenul și elastina, substanțe care dau rezistență și elasticitate pielii.
Dieta nesănătoasă și dulciurile
În mod normal, pielea reflectă starea de sănătate a întregului corp. Diferite studii au arătat că o alimentație bogată în vitamine, minerale și antioxidanți este extrem de benefică și chiar are efect asupra aspectului pielii. Consumați fructe și legume, cereale integrale, proteine slabe și, nu în ultimul rând, acizi grași din pește. Încercați să evitați mâncărurile nesănătoase, grăsimile, sarea și zahărul în exces. O dietă bogată în dulciuri afectează producția de colagen și elastină.
Îngrijirea incorectă a pielii
Este foarte important să determinați ce tip de piele aveți și să alegeți produsele de îngrijire corespunzătoare. Curățarea și hidratarea în fiecare zi, dar și exfolierea și aplicarea unei măști o dată pe săptămână sunt esențiale.
Stresul
Gestionarea stresului este, de asemenea, esențială în combaterea îmbătrânirii premature. Stresul sporește riscul de boli de piele și de îmbătrânire prematură, pentru că afectează producția de sebum. Pe termen lung, stresul duce la apariția ridurilor la o vârstă relativ timpurie. Anxietatea, depresia și lipsa somnului pot cauza, de asemenea probleme ale pielii. Relaxați-vă și încercați să faceți lucrurile care vă plac.
Foto: creativereps.tv
Adaugă comentariu