Actualitate

Ofertele pentru execuţia pârtiei de schi, reevaluate. Proiectarea Aqua Park, la licitaţie

În urma deciziei instanţei, ofertele pentru contractul de lucrări la pârtia de schi din Wonderland vor fi reevaluate. Pentru proiectul Aqua Park au fost finalizate caietul de sarcini şi tema de proiectare, urmând să intre nu peste mult timp la licitaţie, iar studiul privind utilităţile din zonă este aproape gata.

”Pentru lucrările la pârtia de schi ne-am judecat la Curtea de Apel Cluj cu Acomin, reprezentantul asocierii în care intră şi firma Leitner din Austria, furnizor de utilaje şi echipamente de transport pe cablu. Am câştigat procesul cu ei. Ne-am judecat şi cu firma Kranz, din concern face parte celălalt mare fabricant de mijloace de transport pe cablu din Austria, Doppelmayr. Ei au câştigat parţial şi sentinţa ne obligă să reevaluăm ofertele. Aşteptăm motivarea ca să vedem exact care sunt paşii de făcut pentru atribuirea şi semnarea contractului de execuţie”, a spus primarul Bistriţei într-o conferinţă de presă.

El a vorbit şi despre stadiul proiectului privind utilităţile în Wonderland: ”Avem un proiect de asigurare a utilităţilor, drumuri, apă, electricitate. Studiul de fzabilitate a fost în aprobarea CL, s-a cerut atunci de către o grupare să introducem şi canalizarea menajeră în dotările respectivă, cu toate că ea era prinsă în Master Planul Aquabis. Am vrut să mergem pe împăcare şi la ora actuală am refăcut contractul cu act adiţional, cu toată procedura de rigoare, şi se lucrează şi la partea de canalizare. O vom avea în termen de o lună, după care aşteptăm deschiderea axelor pe POR pentru a solicita finanţare”.

Pentru Aqua Park au fost finalizate caietul de sarcini şi tema de proiectare. ”Ele vor fi trimise la MDRAP pentru a obţine avizul şi a intra pe SEAP pentru licitaţie”.

La finalul anului trecut, Primăria Bistriţa a scos la licitaţie lucrările de amenajare a pârtiei de schi inclusiv utilităţi, valoarea estimată fiind 27.323.439,76 lei. Valoarea adjudecată – 23.803.000 lei. Anul acesta au fost alocate 18 milioane lei pentru lucrări, din împrumutul de 40 de milioane contractat de municipalitate.

Câştigătoare a fost declarată oferta făcută de asocierea SC Record SRL – SC Electroconstrucţia Elco Bistriţa SA – Bartholet Maschinenbau AG – SC Triplex Construcţia SRL. Firmele care au pierdut au depus contestaţii la CNSC şi mai apoi la tribunal: asocierile Acomin SA – Caterpilar Transilvania SRL şi SC Kranz Eurocenter SRL – SC Elcompet SRL.

Ce construcţii sunt prevăzute în proiectul pârtiei de schi puteţi vedea AICI.

În bugetul local 2015 a fost prinsă suma de 142.000 de lei pentru studii de specialitate, studiul de fezabilitate, avize şi acorduri privind realizarea Complexului de agrement acvatic Aqua Park în Wonderland – Unirea. Valoarea estimată a contractului de proiectare – 535.680 lei. Primăria Bistriţa intenţionează să ceară bani europeni pentru construirea parcului acvatic.

Suma de 92.000 de lei a fost direcţionată către refacerea studiului de fezabilitate pentru drumul de acces şi utilităţile din Wonderland (două străzi cu piste de biciclişti, reţele de apă, canalizare şi electrice, inclusiv canalizare pe Valea Ghinzii, conform deciziei Consiliului Local), plus proiectul tehnic. Finanţarea proiectului ar urma să fie asigurată din fonduri europene.

Primăria Bistriţa are în plan, de mai mulţi ani, realizarea Complexului sportiv şi de agrement Wonderland, pe o suprafaţă de peste 270 de hectare, care să cuprindă zone de agrement şi recreere pentru sporturi de iarnă (pârtie de schi cu o lungime de 1.050 metri dotată cu instalaţie de nocturnă, telescaun cu o capacitate de peste 2.000 de persoane pe oră, patru tunuri pentru zăpadă artificială, parcare la baza pârtiei cu o capacitate de 200 de locuri pentru autoturisme şi nouă locuri pentru autocare, patinoar în aer liber), sporturi de vară (aqualand, înot, polo, terenuri de tenis, baschet, teren de golf, hipodrom, pistă de karting), agreement (hotel de 4 stele, centru spa, restaurant, baruri, cafenele, săli de conferinţe şi spectacole, scenă mobilă pentru spectacole în aer liber, spaţii amenajate pentru competiţii, demonstraţii şi antrenament cu role, skateboard şi biciclete), precum şi o sală polivalentă cu capacitate de 4.000 de locuri, care ar putea ajunge în cazul concertelor la o capacitate de 6.500 de locuri prin ocuparea zonei centrale a acesteia.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.