Social

Oficiali europeni din 26 de state UE, în vizită la Asociația Tășuleasa Social

Asociația Tășuleasa Social i-a primit joi pe 72 de atașați de mediu din țările Uniunii Europene care participă la reuniunea informală care are loc în județul Bistrița-Năsăud

”Am avut bucuria și onoarea să fim gazde pentru 72 înalți reprezentanți pe probleme de mediu din 26 de state ale Uniunii Europene, care au participat la reuniunea informală din 2-3 mai din județul Bistrița-Năsăud.

https://www.facebook.com/tasuleasasocial/posts/10156974056079765

Când autoritățile ne-au întrebat dacă am putea să prezentăm proiectele noastre, ne-am gândit că ar fi bine să punctăm și problemele cu care ne-am confruntat în cei 19 ani de existență ai organizației și să le abordăm în context european.

Considerăm că o temă pe agenda tuturor decidenților preocupați de mediu trebuie să fie valorificarea superioară a resurselor, în locul de origine a acestora.

Pădurea pe care o cunoaștem și iubim trebuie exploatată complex acolo unde ea crește, nu doar exportată ca buștean. Andezitul de la Măgura Ilvei se poate folosi pentru pavaje în locul bordurilor și pavelelor de ciment pentru trotuare, iar lâna oilor poate deveni material izolator.

Este pentru noi o oportunitate de a întregi imaginea pe care oaspeții noștri o au despre România, de a ne cunoaște și să ne asuma punctele forte și slăbiciunile și de a ne preocupa de proiecte constructive pentru viitor.

Avem de lucru la mentalități – de la a gestiona deșeurile pana la impactul defrișărilor ilegale, dar observăm și că tot mai mulți oameni participă la proiectele noastre, fie ele de la împăduriri sau de educație. Credem cu tărie că turismul este o resursă ce trebuie exploatată mai bine pe viitor, iar de aceea am demarat proiectul Via Transilvanica.

Soluția este să lucrăm împreună pentru a obține rezultate mai bune, să exploatăm cu mai multă valoare adăugată resursele locale și să ne implicăm în proiecte durabile de care cu toții am putea beneficia”, a scris Tășuleasa Social pe Facebook.

Despre acest eveniment a scris pe Facebook și Administrația Fondului pentru Mediu:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2362817754003944&id=1788391488113243

2 comentarii

  • Singura observație la propunerile de valorificare ale resurselor este că, lâna provenită de la oile crescute în județul și în țara noastră, ar avea o valorificare superioară celei propuse, prin revigorarea industriei ușoare, ceea ce ar crea noi locuri de muncă și o preocupare pentru educarea unor tineri pentru profesiile practicate în acest domeniu, și nu a produce doar materiale de construcție termoizolante, ceea ce după opinia mea este doar o bătaie de joc față de această ”comoară” de care dispunem din belșug. Le mai puteați sugera ca, instituțiile administrative să prezinte delegației și modalitatea de colectare și reciclare a deșeurilor, activitate în care ”excelează” aceste instituții. Eu aș fi făcut acest lucru!!!

  • Da aveti dreptate si cu andezitul si cu lana oilor. Asta sa le- o spuneti lu Cretu si consilierilor lui care vor sa daleze cu biscuiti de beton Piata Centrala dar si izoleaza in draci cu polistiren blocurile orasului. Lucrare de doi bani din materiale sintetice facute de mantuiala. O sa le iasa pe ochi peste putin timp polistirenul cu gandacii de sub ele cu tot. Ce sa mai vorbim de vreun incendiu sa vedeti cat de fain si inecacios arde continutul izolatiei de bobite de polistiren.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.