„Rămân absolut şocat de pierderea Consiliului Judeţean (Suceava –n.r,) de către Gheorghe Flutur. Este cel mai dezastruos rezultat pe care l-am avut, cel mai mare şoc pe care mi l-au produs alegerile acestea. Cred că este nedrept ca Gheorghe Flutur să piardă alegerile judeţene după ce timp de patru ani a gestionat judeţul impecabil, peste 60% dintre primarii judeţului sunt PDL, inclusiv Primăria Suceava. Este totalmente o enigmă cum a putut Gheorghe Flutur să piardă Consiliul Judeţean”, a declarat Ioan Oltean.
Întrebat dacă el crede că electoratul a sancţionat „drastic” PDL pentru măsurile de austeritate, Ioan Oltean a spus: „Eu cred că a fost un vot negativ împotriva PDL, un vot care a sancţionat măsurile de reformă pe care noi le-am luat de-a lungul timpului fără ca electoratul să realizeze că aceste măsuri au avut un rol extrem de pozitiv, acela de a stabiliza ţara”
„România este o ţară stabilă şi este consecinţa directă tocmai a măsurilor de reformă pe care le-a luat Guvernul Boc, dar probabil că a fost prea devreme să se înţeleagă acest lucru şi sancţiunea a apărut mai repede decât ne-am aşteptat şi mai drastic decât ne-am aşteptat”, a declarat Ioan Oltean.
În ce priveşte judeţul Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean a spus cea mai mare amărăciune i-a pricinuit-o pierderea Primăriei Năspud, primarul în exerciţiu, Dumitru Mureşan (PDL), înregistrând în eşec în faţa lui Mircea Romocea susţinut de USL.
„Cea mai amre dezamăgire pentru mine în Bistriţa-Năsăud este că am pierdut Primăria Năsăud. Aş fi vrut foarte mult ca actualul primar Dumitru Mureşan să îşi reînnoiască mandatul. E un om cu foarte mult bun simţ, care a manifestat multă sârguinţă pentru ca oraşul să fie bine gestionat”, a spus Oltean.
În Bistriţa-Năsăud, PDL a pierdut, potrivit numărătorii paralele făcută de partide, atât Consiliul Judeţean, cât şi primăriile oraşelor Bistriţa, Năsăud, Beclean şi Sîngeorz-Băi, toate adjudecate de USL, dar a câştigat mai multe primării de comune, votul politic înregistrat de PDL Bistriţa-Năsăud fiind de peste 37%, mai mare decât în 2008.
Adaugă comentariu