”Am fi nedrepţi dacă n-am recunoaşte că în acest moment un 42% din electorat, cel puţin, nu cunoaşte denumirea corectă a alianţei noastre, Alianţa România Dreaptă, sigla noastră, această inimă care bate continuu. Este pentru noi o problemă şi de aceea va trebui să facem un efort suplimentar faţă de alte formaţiuni politice care merg cu numele vechi pentru a induce în opinia publică în mod corect sigla noastră şi denumirea corectă a alianţei. Este un vot uninominal, dar pe o listă, pe sigla unui partid sau în cazul nostru a unei alianţe. În toate materialele noastre de campanie promovăm obligatoriu sigla şi denumirea alianţei”, a spus Oltean într-o conferinţă de presă.
Întrebat dacă era un avantaj în cazul în care se mergea în alegeri în numele PDL, cu vechea siglă, Ioan Oltean a răspuns: ”N-aş putea vorbi de dezavantaje, avantaje dacă eram extrem de cunoscuţi, PDL, trandafirul, imnul, erau deja elemente arhicunoscute. Noi însă am făcut o construcţie politică de anvergură, mai complexă, în care forţele politice de dreapta s-au asociat în vederea constituirii unei alternative viabile la ceea ce reprezintă USL. Acest dezavantaj al constituirii târzii a alianţei trebuie să-l înlăturăm printr-un comportament politic exemplar. Personal subscriu acestei alianţe şi cred PDL a făcut ceea ce trebuia să facă asociindu-se într-o alianţă electorală a forţelor de dreapta. E dreapta împotriva stângii”, a subliniat preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud.
Ioan Oltean a declarat că 7 noiembrie, ziua în care USL a făcut un bilanţ al guvernării, coincide cu Ziua Revoluţiei Sovietice. „7 noiembrie, Ziua Revoluţiei Sovietice, coincide cu un bilanţ al unei guvernări de şase luni, o guvernare care, printr-o analiză onestă se dovedeşte a fi una dintre cele mai lipsite de performanţă din 1990 încoace. Această guvernare a scos în evidenţă un prim-ministru mai lipsit de performanţă şi eficienţă decât orice alt premier al României din 1900 încoace”, a spusIoan Oltean.
El a reproşat Guvernului Ponta că nu a pus accentul pe investiţii. „Ştim cu toţii că motorul unei economii, al unei creşteri economice l-au constituit întotdeauna investiţiile. Guvernul Ponta a eliminat investiţiile. În felul acesta, motorul dezvoltării economice a fost eliminat”, a declarat Oltean.
El a spus că România cunoaşte, în acest moment o „creştere economică minimă”. „Dacă la preluarea guvernării de către Guvernul Ponta, creşterea economică se poziţiona la 2-2,5%, astăzi în urma negocierii, a fost rectificată, a ajuns la 0,5%, deci diminuată în mod simţitor, iar aşa cum se prezintă lucrurile, sfârşitul anului va consemna o creştere economică minimă care va fi sub 1%, undeva la 0,5 – 0,6%. Este o dovadă fermă că, prin această măsură de diminuare a investiţiilor, Guvernul Ponta a blocat România”, a afirmat el.
Ioan Oltean s-a referit apoi şi la absorbţia fondurilor europene. „Accesul la fondurile europene este blocat, accesarea fondurilor europene e blocată şi, în felul acesta, România este blocată. Orice fel de motivaţie încearcă să prezinte premierul Ponta şi miniştri prin care guvernele anterioare ar fi vinovate, pot să spun, cu certitudine, că principalul vinovat e Guvernul Ponta fiindcă el ar fi trebuit, în mod cert, să ia măsurile pe care Guvernul Ungureanu deja le negociase cu UE şi care, dacă ar fi fost respectate, fondurile europene astăzi nu ar fi fost blocate”, a declarat el.
Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a vorbit şi despre blocajul din construcţii. „Dacă în luna mai-aprilie a.c., vorbeam de dezvoltarea construcţiilor româneşti într-un ritm de 22-22,5%, astăzi, practic, acest domeniu este blocat. Guvernul Ponta a dovedit lipsă de preocupare totală faţă de investiţii şi faţă de creşterea economică. Şi în acest domeniu, putem vorbi de un blocaj total”, a spus el.
Ioan Oltean a declarat apoi că şi preţurile au explodat în timpul guvernării USL. „Preţurile au explodat. Avem o creştere a preţurilor alimentelor cu peste 20%. Este cea mai vertiginoasă creştere a preţurilor din ultimii 10 ani. Sigur că se poate vorbi şi de o cauzalitate externă care e seceta, dar ea nu în totalitate poate fi luată în calcul. Faptul că Guvernul a manifestat faţă de agricultură, faţă de luarea unor măsuri care să preîntâmpine un dezastru în agricultura românească este un element care a contribuit în mod direct al creşterea preţurilor. Şi preţul benzinei a crescut cu peste 40%. Moneda naţională s-a depreciat cu peste 5%. Preţul energiei a crescut, al gazului a crescut, iată care e bilanţul guvernării USL în cele şase luni care au trecut”, a declarat Ioan Oltean.
Liderul PDL a declarat că, în opinia sa, cea mai gravă „realizare” a Guvernului Ponta este „degradarea imaginii României”. „Nu mai vorbesc că imaginea României este totalmente dezastruoasă în plan european şi internaţional. Poate este cea mai catastrofală realizare a Guvernului Ponta, distrugerea imaginii României. Principala lor preocupare a fost de natură politică, demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu, distrugerea opoziţiei şi politizarea instituţiilor publicl”, a spus el.
Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud a concluzionat: „Într-o singură propoziţie putem spune că USL a blocat România şi că performanţele sunt de Cartea Recordurilor, evident cele negative”.
„este” o problema pentru noi, eventual „e”, scrieti ca lumea, ziaristilor de la seral! Ce pisici…
Conform normelor academice (DOOM, 2006), virgula are rolul de a ține locul verbului „a fi” în enunțurile eliptice de predicat. Ziarista, absolventă a filologiei clujene, a procedat corect.
” Vedeţi?
Caragiale mare economie mijloace reuşit efect spus tot ţac-pac, intrat istorie literatură, studiat şcoli, jucat străinătate, dat bacalaureat doctorat, scris cărţi făcut filme succes monstru stradă purtat nume bust festival.
Gazetari azi presa scrisă radio televiziune invidioşi Caragiale recurs şi ei stil telegrafic căutare succes egal.
Deosebire maaaare!, luat păcăleala, intrat incidenţă dicton spus eu emisiune: quod licet Caragiali non licet Caracudi, traducere: ce permis Caragiale, nu permis Caracudă. ”
( extraordinarul George Pruteanu )
Daca un absolvent de filologie foloseste stilul telegrafic, cand ar avea la dispozie constructii atat de frumoase, ce sa intrebam de Berari ori de Chiuzan ?!?
Discutabil. Banuiesc ca aceasta ‘constructie’ nu s-a repeteat si in interiorul articolului. Un titlu reusit rezuma oarecum intreg articolul.
Revenind la subiect, nenea asta nu e un pic, da un pic ipocrit ?
Adica creezi alianta asta cu scopul de a camufla PDL-ul si apoi te canti ca nu esti vizbil sau cunoscut.
🙂