Ioan Oltean a făcut aceste declaraţii referindu-se la legea care combate cămătăria şi care a fost adoptată doar cu voturile majorităţii.
„Săptămâna aceasta am avut parte de încă o mostră a iresponsabilităţii opoziţiei. Toată lumea critică şi discută că până acum niciun Guvern nu a reuşit să interzică cămătăria în România, o sursă de venituri mari pentru mulţi interlopi, o sursă nelegală de venit care a creat multe drame în România. În sfârşit, Guvernul a depus pe masa Parlamentului un asemenea act normativ, iar în şedinţa de marţi, am adoptat acest act normativ cu voturile majorităţii parlamentare. Opoziţia, în stilul ei caracteristic, a votat împotriva acestui act normativ, deşi nimeni n-a contestat necesitatea şi oportunitatea adoptării”, a spus Ioan Oltean.
El i-a atras atenţia lui Victor Ponta că, în calitate de procuror, ar fi trebuit să susţină împreună cu PSD adoptarea acestei legi.
„Victor Ponta, un procuror desăvârşit, după cum domnia sa se pronunţă, ar fi trebuit să fie primul care să susţină adoptarea acestui act normativ şi să-şi îndrume colegii să susţină acest act. Din păcate, PSD a votat in corpore împotriva acestui act normativ, PNL, dea semenea dând dovadă de o maximă iresponsabilitate”, a spus oltean.
El a criticat principiul după care se conduce opoziţia astăzi despre care a spus că este unul practicat în anii 90 în Parlamentul României, şi anume tot ce vine de la putere, opoziţia trebuie să respingă.
„Chiar dacă sunt lucruri bune, chiar dacă sunt lucruri necesare şi vizează interesul general, ele vin de la putere şi trebuie respinse. O asemenea atitudine avea FSN în 1990 împotraiva oricărei propuneri care venea de la PNŢCD. Îmi amintesc exact. Tot ce venea de la PNŢCD, chiar dacă erau lucruri foarte bune, FSN respingea că venea de la PNŢCD. Aşa face astăzi acest FSN care se cheamă USL. Tot ce vine de la putere respinge pentru că e de la putere”, a spus Oltean.
El a declarat că o asemenea „construcţie” a opoziţiei este „condamnabilă şi lipsită de eficienţă şi de logică”.
„Opoziţia în orice ţară are şi un rol constructiv, are rolul de a critica, de a scoate în evidenţă ce face rău puterea, dar şi de a susţine şi de a aprecia ce face bun. Din păcate, noi suntem lipsiţi de o asemenea opoziţie şi probabil că va mai trece multă apă pe Dunărea noastră până când România va avea o opoziţie cu o asemenea structură şi asemenea mod de acţiune”, a declarat Ioan Oltean.
Adaugă comentariu