Parlamentarii PDL au părăsit, luni, dezbaterile din Comisia pentru revizuirea Constituţiei, după respingerea propunerii ca această comisie să reia discuţiile la toate articolele din legea fundamentală, pentru a o pune de acord cu referendumul, cu deciziile CC şi recomandările Comisiei de la Veneţia.
La începutul şedinţei, deputatul Ioan Oltean a propus ca membrii comisiei să reia dezbaterile pe fond, de la primul articol, pe legea fundamentală, solicitarea sa întrunind cinci voturi „pentru” şi 18 voturi „împotrivă”. Ulterior votului, parlamentarii PDL au părăsit sala, Ioan Oltean precizând că nu vor participa la lucrări în condiţiile în care solicitările lor au fost respinse.
Înainte de vot, Oltean a invocat o decizie a CC potrivit căreia nicio revizuire a Constituţiei nu poate să aibă loc fără să ţină cont de rezultatele referendumului. „Cu certitudine, neglijată fiind, va conduce la constatarea neconstituţionalităţii a actului fundamental atunci când va ajunge în analiza Curţii Constituţionale. Grupurile PDL cer comisiei reluarea dezbaterilor pe marginea proiectului de revizuire, de la articolul 1, cu o transparenţă maximă şi cu analiza profundă şi serioasă a fiecărui amendament depus de opoziţie, societatea civilă. Respingerea acestei poziţii a noastre va însemna neparticiparea noastră în continuare la această acţiune, care este doar una de formă, superficială, de revizuire a actului constituţional”, a spus deputatul, potrivit Mediafax.
Oltean a susţinut că pe tot parcursul dezbaterilor comisia nu a ţinut cont de rezultatul referendumului privind Parlamentul unicameral cu 300 de membri. Potrivit acestuia, transparenţa dezbaterilor nu a fost una pe măsura solicitării societăţii civile şi a partidelor din opoziţie. El a spus că amendamentele PDL au fost respinse fără a fi analizate şi a criticat faptul că membrilor comisiei nu le-au fost transmise, înainte de începerea şedinţei, amendamentele Comisiei de la Veneţia.
Ioan Oltean a arătat că forma care intră în dezbaterea finală a comisiei nu răspunde sub nicio formă realităţilor din România şi necesităţii de a armoniza Constituţia cu legislaţia europeană. ”Nu vrem să fim părtaşi la un act de revizuire a Constituţiei care este în conflict flagrant cu realitatea din România şi cu poziţia Comisiei de la Veneţia şi cu poziţia partidelor din opoziţie. Vom fi prezenţi în schimb în sala de plen de la Camera Deputaţilor şi Senat pentru a susţine şi acolo amendamentele şi de a folosi toate mijloacele democratice de a informa corect populaţia legat de actul de revizuire a Constituţiei”, a spus vicepreşedintele PDL, membru al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, potrivit Agerpres.
El a precizat că actul de revizuire a legii fundamentale nu poate să fie deplin fără a fi introduse în text rezultatele referendumului din 2009, la care populaţia s-a exprimat într-un mod majoritar pentru un Parlament unicameral şi număr redus de parlamentari. ”PDL se va adresa Comisiei de la Veneţia pentru ca aceasta să ne trimită observaţiile sale, pentru a ne asigura că vor fi analizate şi incluse în proiectul de revizuire a Constituţiei, având în vedere că preşedintele Comisiei, Crin Antonescu, nu a putut să ne pună la dispoziţie un document scris ca urmare a discuţiilor cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia”, a adăugat Oltean, care a fost reales vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor în noua sesiune parlamentară.
Texte despre realitatile si necesitatile Romaniei!
1.
Insistenta unor indivizi din politica, din mass-media si chiar de la CCR, pentru ca „rezultatul” referendumului-teapa al lui Basescu din 2009, referitor la Unicameral si la 300 de parlamentari, sa fie luat in considerare la modificarea Constitutiei, dovedeste ca respectivii sunt ori prosti, ori ticalosi!
Cat de prost trebuie sa fie un roman pentru a nu-si da seama, ca atunci Basescu a facut pipi pe Constitutie, si a folosit-o in interes propriu, in disperarea lui de a mai pacali niste romani creduli, pentru a-si maximiza procentul la vot?
Acesti „apreciatori” ar fi fost tot atat de convinsi de „buna credinta” a lui Basescu, daca acesta ar fi spus alegatorilor ca el vrea sa reduca taxele si impozitele la jumatate, iar ei sa voteze prin referendum daca sunt sau nu de acord!?
Si daca cei ce l-ar fi votat, ar fi validat si referendumul, voi cei care cereti luarea in considerare a referendumului-teapa, ati fi cerut reducerea taxelor si impozitelor conform „rezultatului referendumului”?
Sfanta Prostie! (sau Ticalosie?)
Referendumul-teapa din 2009, este frate bun cu cel din 2007, prin care Basescu a promovat cea mai mare mizerie in politica romanesca, si anume Uninominalul, care este frate bun cu Unicameralul!
2.
Spre stiinta tuturor romanilor, si cu precadere a „microbistilor” basisti:
DE ce se poate AFIRMA cu tarie, ca Basescu este un sarlatan?
1. Pentru ca doar un sarlatan poate sa planga pe umerii poporului ca Parlamentul este un monstru cu 588 de membri, dar sa ignore cu NESIMTIRE si IRESPONSABILITATE, solicitarea de a contribui la aducerea Parlamentul la Normalitate, solicitare ce i s-a facut cu Scrisoarea Nr.26.209/27-12-2012, in care i se spunea:
“Domnule Presedinte! …in cel mult o saptamana, de la inregistrarea acestei Scrisori, puteti iesi PUBLIC in fata Natiunii, pentru a anunta ca sustineti modificarea propusa, si ca invitati la consultari, pe aceasta tema, toate partidele parlamentare, pentru a le informa si a le solicita Acordul de a realiza aceasta modificare, cu ocazia Sesiunii Extraordinare pentru aprobarea Legii Bugetului (in ianuarie 2013)!”
2. Pentru ca doar un sarlatan poate spune ca nu mai poate de dragul „tarisoarei”, dar sa dovedeasca o asemenea NESIMTIRE si IRESPONSABILITATE, incat nici dupa circa 3 (trei) ani de zile sa nu aleaga „democratia” pe care el o considera mai buna pentru „tarisoara”, dintre cele doua pe care i le-am prezentat cu Scrisoarea 11.270/03-05-2011, si care sunt prezentate pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/.
Dupa aceste doua exemple (si sunt multe altele!), mai poate spune cineva ca Basescu nu este cel mai mare sarlatan, si ca Romania nu l-a interesat, si nu-l intereseaza nici cat un picior al Elenei Udrea???
3.
ROMANI !
Sa-i INTREBAM pe Basescu, Monica Macovei si Tariceanu, pana ne RASPUND:
„De ce ati adoptat si promulgat Legea retrocedarilor, Nr.247/2005, cea mai criminala si tradatoare la adresa romanilor si Romaniei, cand aveati exemplu Legii maghiare, care rezolvase demult problemele de retrocedare? Ale cui interese ati servit, si cati ‘arginti’ ati primit?”
Iar pe Ponta si USL: „De ce nu ati modificat Legea criminala, pentru a opri jaful in avutia tarii, si cu precadere in Transilvania?”
4.
Este timpul ca reprezentantii Romaniei de orice nivel, inclusiv Presedintele, sa stie ca toti care vor fi raspunzatori de faptul ca relatiile Romaniei cu Rusia, vor fi mai proaste decat relatiile Ungariei cu Rusia, vor putea fi acuzati de Inalta Tradare de catre poporul roman!
Trebuie acceptat ca o Axioma faptul ca Romania trebuie sa aiba intotdeauna relatii mai bune cu Rusia, decat are Ungaria!
Acest lucru este nu doar de dorit, ci si posibil, avand in vedere faptul ca romanii si rusii impartasesc aceeasi religie: ORTODOXIA!
Incalcarea aceastei Axiome, este generatoare de pericole la adresa Romaniei!
costane dute la cersit,Oltean este unicul presedinte si cel mai capabil politician al judetului din toate timpurile ……
da Marcele intradevar deputatul Ioan Oltean este si va ramine cel mai longeviv politician al judetului …felicitari lui si celor din partidul lui……
mo nic ce ai esti normal meri la Beclean la ospiciu…..!
Nic fii domol ca nu se stie ce urmeaza dupa 2014 nu ti-as dori inca opt ani de opozitie…..,mare nenorocire ai avut eu oricum doresc sa ai succesuri in politica…..!
-bine recomanzi domnului Nic… si eu recomand mai multa decenta oricum dl deputat Oltean a fost SI ESTE un deputat care dupa revolutie a tinut SI TINE la rang de cinste faima judetului nostru in PARLAMENTUL ROMINIEI.