Politică

Oltean: În privinţa Legii electorale, USL a abdicat uşor de la principii clamate de Ponta şi Antonescu

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a afirmat, că USL a abdicat cu uşurinţă de la principii clamate de Ponta şi Antonescu referitoare la reducerea numărului de parlamentari.

„Legea electorală pe care USL a adoptat-o în mare grabă şi în forţă, abdicând cu uşurinţă de la câteva principii pe care Ponta şi Crin Antonescu le-au clamat în ultimul an. E vorba de reducerea numărului de parlamentari. Vă amintiţi că Ponta şi Crin Antonescu solicitau PDL să voteze legea în forma pe care ei au propus-o cu un număr redus de parlamentari, înscriindu-se, din acest punct de vedere, în ceea ce poporul a decis la referendumul din 2009”, a spus Ioan Oltean într-o conferinţă de presă.

Secretarul general al PDL a afirmat că, dat fiiind numărul mare de parlamentari pe care USL îl are, Uniunea a decis să răspundă nevoilor acestora şi nu ale poporului.

„Din păcate, pe ultima sută de metri, pentru a răspunde, de fapt, nevoilor crescute ale USL având în vedere numărul mare de parlamentari care şi-au îndreptat paşii spre ea, cele două formaţiuni au renunţat la reducerea numărului de parlamentari, mergând doar pe susţinerea votului uninominal, adică să ia câştigătorul colegiului mandatul”,a  spus Ioan Oltean.

El a declarat că PDL a votat împotriva acestei legi, „menţinându-se constant pe linia a ceea ce a stabilit”, un Parlament unicameral, cu 300 de parlamentari pentru a răspunde, în felul acesta, „deciziilor poporului, luate în urma referendumului”.

Totodată, el a mai spus că  modificarea Legii referendumului reprezintă o încercare abuzivă de atac direct la instituţia Preşedintelui din partea USL.

„Acum, atenţia USL se îndreaptă spre o altă instituţie fundamentală, a Preşedintelui. S-a impus în Parlament o iniţiativă legislativă de modificare a Legii referendumului care abia a fost aprobată şi publicată în Monitorul Oficial. De o lună de zile, preşedintele a promulgat această lege, care a mai fost modificată în 2008 decătre PSD şi PNL în sensul că preşedintele să poată fi suspendat cu majoritatea voturilor celor prezenţi la referendum. Este o încercare abuzivă de atac direct la instituţia Preşedintelui pentru a da satisfacţie evidentă candidatului USL al această funcţie şi anume domnului Crin Antonescu”, a spus secretarul general al PDL.

Ioan Oltean a spus că PDL se delimitează ferm de „acest mod de a gândi şi de a legifera în planul unor domenii fundamentale”.

„Categoric, PDL va vota şi va fi împotriva acestui act normativ, apreciind că dorinţa USL de a modifica instituţiile fundamentale ale statului, de a le subjuga, de a le controla politic sunt deziderate străine nouă şi nu pot fi acceptate într-o lume democrată”, a  spus Oltean.

„Avem o sete nebună a Guvernului nebună a Guvernului Ponta de a nominaliza şi numi în funcţii de conducere oameni nepregătiţi, oameni certaţi cu legea, incapabili pentru a gestiona domeniile respective. Avem trei miniştri retraşi, mai sunt trei miniştri care sunt în discuţii publice pentru diverse activităţi în conflict cu legea. Avem oameni numiţi în funcţii de conducerea care sunt demişi în mai puţin de o săptămână”, a declarat Ioan Oltean.

Potrivit sursei citate, PDL îşi păstrează conduita de partid de opoziţie constructiv. „PDL îşi păstrează cu orientare pozitivă,  va critica acele demersuri care se dovedesc a fi neoportune în raport cu realităţile din România şi va susţine tot ceea ce este pozitiv”, a comentat Oltean.

El a adăugat că, din păcate, de la instarea Guvernului Ponta, „stabilitatea României este tot mai tare pusă în pericol”, iar moneda naţională se devalorizează de la o zi la alta.

„În fiecare zi avem valori istorice ale monedei naţionale în raport cu moneda europeană, ceea ce înseamnă că, la ora actuală, Guvernul nu se bucură de credibilitate internă şi internaţională, ceea ce înseamnă că stabilitatea şi încrederea în ceea ce este România la ora actuală este departe de ceea ce a fost România pe vremea Guvernelor Boc sau Ungureanu”,a  spus Oltean.

 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.