Actualitate Social

Opt persoane care mergeau la cules de afine în munte, rănite după ce maşina care-i transporta s-a răsturnat

Opt persoane care mergeau la cules de afine în munte au fost rănite joi dimineaţa după ce maşina care îi transporta s-a răsturnat într-o râpă.

Accidentul s-a petrecut joi dimineaţa în jurul orei 5.00 pe un drum forestier aflat pe raza comunei Dumitriţa la circa 25 de kilometri depărtare, în munte, de satul Budacu de Sus după ce şoferul unui autoturism marca Aro în care se aflau mai multe persoane a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a răsturnat într-o râpă.

Primarul comunei Dumitriţa, Vasile Moga, a declarat, joi,  pentru Timp Online, că, în urma accidentului, două persoane au fost mai grav accidentate, o femeie având fractură de bazin, iar un bărbat fracturi de membre şi mai multe coaste rupte, ceilalţi având politraumatisme însă mai uşoare.

„Şoferul, un bărbat de 38 de ani din localitate, a transportat, la cererea culegătorilor de afine, cu o maşină Aro carosată, un grup de persoane care voia să ajungă în munte să culeagă afine. În urma ploilor din ultimele zile, pe drumul forestier s-au format aluviuni. El a mers prea aproape de buza prăpastiei şi s-a răsturnat. O femeie are fractură de bazin şi un bărbat mai multe coaste rupte şi fracturi de membre. Ceilalţi şase s-au ales cu răni mai puţin grave”, a declarat Vasile Moga.

Potrivit sursei citate, răniţii au fost aduşi în sat cu o altă maşină de teren, iar echipajele Serviciului Judeţean de Ambuşanţă le-au acordat îngrijiri medicale. Cei mai grav răniţi au fost transportaţi la spital.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a deschis o anchetă şi îl cercetează pe şofer pentru vătămare corporală din culpă.

În munţii din apropierea comunei Dumitriţa au început să se coacă afinele, iar sătenii, majoritatea rromi, merg să le culeagă. În zonă, patru firme colectează afine, fiecare culegător primind banii pe loc la predarea fructelor.

Sursa foto: fotoliera.com

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS