În bugetul Bistriței pe anul în curs au fost alocați peste 3 milioane de lei pentru cumpărarea fostei baze sportive Mecanica, deținută de societatea Novarom, unde municipalitatea intenționează să construiască un Aqua Park precum și o serie de facilități pentru sport și agrement.
”Dorim să amenajăm acolo un Aqua Park din bani europeni și cu cofinanțare de la bugetul Primăriei, dar obligatoriu și cu bani europeni. Gândim acolo și alt gen de facilități. Sperăm să reușim să ducem la bun sfârșit negocierile. Se știe, negocierile au început, avem evaluarea noastră, Novarom are propria evaluare. Sunt optimist moderat în legătură cu rezultatul acestor negocieri”, spune primarul Ioan Turc.
Baza de agrement sportiv a societății Novarom are o suprafață de 32.837 mp teren, cu alei și drumuri de acces, teren de fotbal, 2 terenuri de tenis, 2 bazine de înot, fiind edificate următoarele construcții: 2 tribune și 3 construcții anexă, respectiv grup social, cabine.
În ceea ce privește lucrările începute de fosta administrație pe Dealul Cocoș pentru construcția unui Aqua Park, contractul va fi reziliat. Noul proiect: bazin de înot olimpic. ”Complexul acvatic ar fi urmat să fie finanțat exclusiv din bugetul local. Absolut utopică abordarea, niciodată municipalitatea nu-și va permite să finanțeze exclusiv din venituri proprii o asemenea investiție. Mai mult decât probabil vom rezilia acest contract. Pentru că lucrările sunt începute, nu putem să mergem nici pe varianta banilor europeni. Vom înlocui această investiție cu o alta care poate să fie finanțată prin CNI și mă refer la un bazin de înot de dimensiuni olimpice. Am făcut solicitare de finanțare la Ministerul Dezvoltării, am avut și discuții în acest sens”, a afirmat primarul.
E clara treaba cand e vorba de optimism moderat. Nu uitati sa o declarati monument istoric dupa ce veti pierde negocierile, sa fie o situatie de win-win.
Ar fi frumos să putem merge din nou la ștrandul Mecanica.
Au fost zile foarte frumoase acolo.
Pun pariu ca un jmecher constructor va pune labele pe acel teren !
Asa este si cu Biblioteca de pe str. Garii .
Primaria si administratia romaneasca peste tot in tara este ingenunchiata de JMECHERI. Este adevarat ca in multe situatii statul roman corupt pana in Parlament cu tot face front comun cu JMECHERII.
Domnule Balan cădeți in derizoriu comentand fiecare articol . Apreciez comentariile dumneavoastra de bun simț pe probleme de mediu si vă felicit cā ati castigat meciul cu TC prin neprezentarea acestuia la ultima rundă pe motiv cā o mers in penză . Vă sfatiuesc prieteneste aci sau la un pahar de mult laudatul vin de Șirioara nu mai comentati decât unde vă pricepeți. Utați-vă cu băgare de seamă la Badea Ion -mai mare dragul să-i citim comentariile . Aveti înțelepciunea care vine cu vârsta aveti entuziasmul specific unui activist si notorietatea oricărui politician bistrițean – folosiți- le cu intelepciune
Va rog nu va suparati
Placă-vă sfatul meu
PS . La multi ani dragilor cititori Vasile , Grigore si Ioan
Asa cum spuneam si altadata , daca acea baza sportiva va fi de vanzare , in mod sigur va fi cumparata de „oameni” care au putere financiara mare , cum ar fi Dimex , Mis , EMI etc. si vor face apoi (cu „dansa”) ce vor dori muschii lor. Treaba vehiculata in spatiul public , cu imposibilitatea schimbarii destinatiei , este numai pentru naivi. Stie acest lucru si d-l primar.De-aici si optimismul moderat al dansului. Este prima etapa inaintea anuntului final , ca „nu se mai poate”
Un proiect din serialul ,,vom face ” a picat , ceea ce demonstreaza ca intre teorie si practica este o mare diferenta . Urmeaza cel cu 2000 de locuri de parcare ?
Acolo un mare dezvoltator vroia să facă blocuri, se pare că îi permite pugul.
Au avut grija cei din primărie să facă posibil acest lucru.
Așa că vom vedea niste mandre blocuri cum se înălța că și pe drumul Dumitrei pe deal😂😂😂😂😂😂
Sper ca primarul Turc să reușească să facă această achiziție foarte bună pentru oraș.
Stimate CONTRUBUABIL.
Aceasi calitate o am si eu, si trimit tot la trei luni la ANAF o cotarcuta cu bani, din care o parte merg la cosul local.
Constitutia Romaniei imi da dreptul sa comentez orice fara sa jignesc pe cineva anume din Administratie,
Atata timp cat ma implic si intr-un cadru organizat si vin cu prpouneri concrete asumate, inregistrate etc nu pot fi indifewrent la matrapaslacuri.
Si culmea ca incep sa ma pricep si in domeniul imobiliarelor, a Puz-urilor si Pug-urilor fiind prezent la Primarie la toate aceste dezbateri publice.
Eu cred ca sunt mult mai informat ca d-vs care nici macar nu va dati un nume si va intreb daca aveti ceva de zis de ce nu va vedem la dezbateri cu numele afisat.
O zi minunata !
Comentacii de aici și de aiurea dovedesc – și au făcut-o de multe ori înainte – că nu cunosc esența economiei de piață.
Adică: în economie cea mai tare lege – și sigura neschimbabilă – este legea cererii și a ofertei. Chiar și legea lui Ohm este sub.
Adică: dacă proprietarul privat al bibliotecii de pe Gării ori al bazei sportive vrea să vândă, o face.
Cui vrea și cu cât vrea el.
Nu trebuie să ceară aprobare de la nimeni.
Primăria poate doar impune – nu nominal, ci cu caracter normativ – care este regimul construirii în zona respectivă.
Așa că nu-i destul să vrei.
Nici măcar să ai banii necesari.
Trebuie să și poți.
Iar asta nu depinde întotdeauna de cine-și dorește.
așa trebuie să fie într-o lume normală.
Altfel ne întoarcem cu 60 de ani în urmă și luăm terenurile la CAP, naționalizăm fabrici și uzine și stabilim cursul valutar prin lege (cum a cerut bardul Păunescu, pe când era deputat – în parlamentul nou, nu în Marea Adunare Națională, că și pe acolo a cântat).
O sa va surprinda sa constatati ca nationalizarea este cat se poate de actuala. Si de alt fel de ce sa negocieze cineva cumpararea unui teren cand se poate pur si simplu fura = nationaliza ? Se practica chiar in vecinatate.
Stimati comentaci de pretutindeni uniti-va, si cititi Legea 33 /94 si Legea 255/2010 privind exproprierile facute de stat mai ales pt. utilitati publice.