Actualitate

Orașul Năsăud și două comune, în scenariul roșu. Restricții și în alte UAT-uri

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud introduce restricții în noi unități administrativ-terioriale, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Astfel, conform Hotărârii CJSU nr. 75/04.11.2020, se introduc restricţii în orașul Năsăud și comunele Budacu de Jos și Galații Bistriței, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori.

În aceste UAT-uri, se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Măsurile prevăd că, în localitățile menționate mai sus, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. De asemenea, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Aceeași Hotărâre CJSU prevede măsuri restrictive în comunele Negrilești, Uriu, Târlișua și Lunca Ilvei, unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 și mai mică de 3/1000.

În aceste UAT-uri, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 75/04.11.2020 se vor ridica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică

Aceste măsuri intră în vigoare în data de 5 noiembrie.

În ultima perioadă, au fost introduse restricții de diferite scenarii în Bistrița (roșu), Monor (roșu), Milaș, Ciceu Mihăești, Cetate, Chiuza, Mărișelu, Șintereag (roșu), Prundu Bârgăului, Livezile, Șieu Măgheruș (roșu), Șieu Odorhei, Budacu de Jos (roșu), Dumitra, Matei, Galații Bistriței, Teaca, Coșbuc, Josenii Bârgăului, Tiha Bârgăului (roșu), Romuli, Lechința, Bistrița Bârgăului, Telciu, Năsăud (roșu), Galații Bistriței (roșu), Negrilești, Uriu, Târlișua, Lunca Ilvei.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3194391194023682

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.