Social

Ouăle pe care le găsim în magazine provin și de la ferme din județ, patru la număr

Ouăle pe care le găsim în magazine privin, în mare măsură, de la fermele din județ, patru la număr, toate autorizate sanitar veterinar și controlate. Prețul de vânzare este unul foarte mic, a declarat Romulus Bița, directorul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, care a avut o întâlnire cu agenții economici cu activitate în domeniul avicol.

”Am avut o întâlnire cu agenții economici din domeniul avicol, legată, în special, de perioada aceasta în care se achiziționează în ferme pui, iar o parte se comercializează în gospodăriile populației. Mi-au spus că ouă sunt în stoc, iar prețul ouălor românești este destul de mic și prea puține vin din import neputând concura cu acest preț mic. Din discuțiile pe care le-am avut cu ei, comercianții nu pot aduce ceva mai ieftin decât ce produc ei acum. Este o perioadă când trebuie să vândă producția. Noi recomandăm să cumpere oamenii ouă din magazinele autorizate unde sunt controlate sanitar veterinar”, a declarat medicul veterinar Romulus Bița.

Potrivit acestuia, ferme mici sunt la Bșăjeni și Rusu de Sus, iar ferme avicole mari la Beclean și la Livezile.

Pe site-urile de anunțuri, ouăle de case de la găini crescute în curte, la țară, costă 0.75 lei oul, iar pentru cantități mai mari se negociază prețul.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.