Pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa, numărul total al alegătorilor prevăzuţi în listele electorale din circumscripţia electorală a fost de 76.193. S-au prezentat la urne 35.734 de alegători, numărul total al voturilor valabil exprimate fiind 35.044.
Clasamentul candidaţilor, pe baza voturilor valabil exprimate:
1. Ovidiu Creţu – USL (PSD): 16.764 de voturi
2. Vasile Moldovan – PDL: 10.299;
3. Lucian Adrian Ungur – PP-DD: 4.617
4. Alexandru Toniuc – PER: 1.447;
5. Antal Attila – UDMR: 964;
6. Ioan Negreanu – PRM: 299;
7. Vasilie Bodale – PP: 244
8. Marius Călugăr Căţănaş – PNŢCD: 176;
9. Radu Onişor – UNPR:164;
10. Vasile Bindea – PSR: 70.
Pentru funcţia de consilier al Consiliului Local al municipiului Bistriţa:
– Numărul total al alegătorilor prevăzuţi în listele electorale din circumscripţia electorală: 76.193;
– Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne, înscrişi în listele electorale din circumscripţia electorală: 35.734;
– Numărul total al voturilor valabil exprimate: 34.605.
Numărul voturilor valabil exprimate obţinute de fiecare listă de candidaţi sau de fiecare candidat independent:
– Uniunea Democrată Maghiară din România: 1.749;
– Uniunea Social Liberală: 15.683;
– Partidul Democrat Liberal: 9.396;
– Uniunea Naţională pentru Progresul României: 343;
– Partidul România Mare: 530;
– Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat: 339;
– Partidul Ecologist Român: 2.154;
– Partidul Poporului: 856;
– Partidul Socialist Român: 75;
– Alianţa Civică Democrată a Romilor: 194;
– Partidul Poporului – Dan Diaconescu: 2.979;
– Cămăraş Tiberius Vasile: 307.
ferlicitari d nu primar CRETU, scorul neasteptat fata de moldovan sper sa va dea de gindit si sa va schimbati strategia in acest mandat ,dar in special sa aplicati legea incepind de azi 11 06 2012,nu cum ati aplicat o in cei 4 ani care au trecut!!!!!!!!!!!
ciudat….niciun comentariu aici :))
…..ce i cu fata asta????doar ati cistigat ,sau sunteti suparat la gindul ce aveti de facut??? lasati ca n o sa va spetiti cum ati facut si 4 ani care au trecut.
Asa cum am mai comentat in campania electorala, iata ca am ajuns ca doar un bistritean din cinci sa fie reprezentat de catre fostul si actualul si viitorul primar, domnul Ovidiu Cretu. Ma regasesc printre ceilalti 4 bistriteni din 5 , care, fie a votat cu altcineva, fie nu s-a prezentat la vot, lucru de care cred ca ar trebui tinut cont, chiar daca jocul din ce in ce mai stupid al democratiei romanesti conduce, iata, la castigarea unei functii de maxima reprezentare pentru comunitatea locala si in atarii conditii.
Nu am votat cu domnul Cretu pentru ca ceea ce a realizat in timpul deja trecutului mandat mie unuia nu mi-a folosit la nimic. Sunt tanar inca, lucrez in mediul privat, contribuabil implicit la formarea resurselor financiare ale municipalitatii bistritene, atat prin impozite directe cat si indirecte, am un copil ce urmeaza sa se duca la scoala, iar pentru mine si pentru cei asemenea mie, onor domn primar dimpreuna cu fostul consiliu local nu prea avut grija.
Care-s doleantele mele? Simple lucruri ce ar trebui sa faca si viata tinerelor familii mai suportabila, macar in masura in care administratia locala s-a ocupat de cei ce ii considera napastuiti ai sortii. Pensionarii beneficiaza de transport gratuit, rromii au primit locuinte sociale, functionarilor sefi din primarie li s-au majorat de vreo saptamana salariile pentru a pune umarul in calitatea lor vectori de opinie la un nou succes al genialului nostru conducator local (salarii ce pe mine unul contrubuabil ma fac extrem de invidios, dar si solidar cu cei din institutia primariei cu functii de executie si care sunt cu aceleasi salarii mici de foarte multi ani de zile), iar noi cei ce platim ca toate aceste lucruri sa fie posibile, noi ne alegem cum praful de pe toba!
Cred ca viitorul acestui oras depinde in mare masura si de grija pentru tinerele familii, de neajunsurile acestora. Intr-un program al altui candidat exista o propunere de infintare cu sprijinul municipalitatii a programelor de dupa terminarea orelor de clasa pentru copiii din scoala primara, astfel incat parintilor ce muncesc sa le poata fi luata grija de a se descurca cu preluarea copilului de la scoala in timpul cand ei ar trebui sa fie la locul de munca. Oare, in numele celor ce se confrunta cu aceasta problema, nu s-ar putea ca acest lucru sa devina o preocupare urgenta si pentru actulii viitori decidenti ce se vor instala in fruntea noii administratii locale?
Mi-as dori sa cred ca Bistrita are nevoie de tinere familii preocupate pe langa distractie si de generarea resursei umane pentru viitorul acestui oras, altfel riscam sa traim intr-o aglomerare de pensionari si asistati social, care ,credeti-ma, se vor inmulti si vor cere tot mai mult de la comunitate, generand doar cheltuieli si necompensand acest lucru decat printr-un comportament social din ce in ce mai imprevizibibil.