”În cadrul campaniei Curățenia de toamnă”, împreună cu operatorul serviciilor de salubritate SC Supercom SA am oferit cetățenilor municipiului Bistrița care locuiesc în case individuale încă o modalitate de a colecta selectiv deșeurile. Pentru a nu mai fi obligați să se deplaseze până la platformele special amenajate pentru colectarea selectivă, în cea de-a treia săptămână a fiecărei luni calendaristice, cetățenii pot scoate în fața casei, alături de pubela cu deșeuri menajere și saci în care se află deșeurile din metal, plastic sau hârtie”, spune primarul Ovidiu Crețu.
El a adăugat: ”În cea de-a treia săptămână a lunii noiembrie, cantitatea de deșeuri colectate selectiv a fost de 23 de tone, adică cu patru ori mai mare decât în luna precedentă. Felul în care cetățenii municipiului Bistrița au înțeles să se implice în această campanie este remarcabil și țin să le adresez mulțumirile mele pe această cale”.
”SC Supercom SA a finalizat operațiunea de marcare a containerelor pentru colectarea selectivă și facem pe această cale un apel și către cetățenii care locuiesc în blocurile de locuințe colective să depoziteze deșeurile colectate selectiv în conformitate cu aceste marcaje. În ceea ce privește colectarea deșeurilor din sticlă, acestea urmează să fie preluate în cadrul unor campanii care vor fi anunțate din timp sau pot fi duse la oricare din cele 84 de containere de pe raza municipiului Bistrița care au marcajul specific acestui tip de deșeuri. Preluarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) se poate face în continuare în mod gratuit la centrul de colectare de pe strada Zefirului, nr. 1. Progresele făcute în demersurile noastre de a oferi cadrul necesar pentru derularea în cele mai bune condiții a colectării selective a deșeurilor, felul responsabil în care cetățenii municipiului Bistrița abordează această problemă fac dovada civilizației și spiritului nostru civic și asigură premisele implementării cu succes a acestui proiect precum și onorarea angajamentelor asumate”, mai spune edilul Bistriței într-un comunicat de presă.
In sfarsit o atitudine pozitiva a primarului Cretu fata de gestionarea deseurilor…Nu-i prea draga lui ecologia dar conteaza mesajul pe care il trimite locuitorilor urbei …Barem e o atitudina pozitiva si nu una de nepasare…
Intr-o sedinta de Consiliu Local din Octombrie, primarul Crețu nu avea incredere in colectarea selectiva a deseurilor sustinand ca în opinia lui, cea mai bună variantă, este selectarea la grămadă și apoi utilizarea deșeurilor pentru a obține energie, cum se întâmplă în multe orașe din Europa. Totusi Primarul Bistriței a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu Supercom, firma de salubrizare, ca deșeurile adunate selectiv în zonele de case din oraș să se facă în saci de plastici, fără a aduce noi tomberoane, însă cu verificarea conținutului și la partea reciclabilă și la cea menajeră.
Vezi: https://www.timponline.ro/primarul-ovidiu-cretu-mentalitatea-noastra-buna-colectarea-neselectiva-gunoiului/
Apel la primarul Ovidiu Teodor Cretu:
domnule primar va solicit respectuos sa nu mai cheltuiti banul nostru pe prostii.
Va solicit sa nu mai decontati lucrari fictive.
Va solicit sa decontati doar lucrarile executate corect la standarde europene asa cum sustineti ca este urbea noastra.
Va multumesc.
Un cetatean
Noi colectam selectiv. Dar si cei care le aduna sa fie corecți.
Ar trebui colectate mai des cele de plastic, hartie/carton, sticla, metal.
Acestea sunt mai numeroase decat cele menajere, ocupa mai mult loc. Din proprie experienta spun asta, am vazut de cand am inceput sa colectez selectiv, intr-o saptamana abia reusesc sa adun o jumatate de sac de 150 l de deseuri menajere iar deseurile refolosibile ( plastic, hartie/carton, sticla, metal) intra intr-un sac de 250 l. Si asta intr-o saptamana. Nu stiu cum au ajuns la concluzia ca este suficient sa le colecteze odata la 3 saptamani. In toata Europa se colecteaza concomitent ( sau in zile diferite ale aceleasi saptamani) cele doua tipuri de deseuri si nu la diferenta de cateva saptamani bune.
Târziu ,foarte tarziu si numai sub presiune a înteles și acest primar ca,adunare selectivă a deșeurilor nu este un moft ci o necesitate si obligatie.Oricum 23 de tone nu înseamnă de patru ori mai mult decat luna trecuta ,deoarece nu cu mult timp in urmă tot pe Timponline am citit declarația lui Tintean care spunea ca in luna septembrie s-au colectat 120 tone reciclabil,iar in octombrie 158.Cel putin mintiti la fel .Oricum din 5000 tone deșeuri lunar depozitate la Tarpiu (declarația director ADI) suntem la 3% reciclabil .
Apel catre primaru Cretu: Lasa-ne, Lasa-ne, Lasa-ne.
Auzi, tu ori esti prost…ori needucat. Pacat de tine. Muta-te in varf de munte te rog si lasa-be tu pe noi. Multumim. 🙂
Uite ca se poate face si in Bistrita, ne civilizam si noi… mai greu cei drept, dar se pare ca nu e imposibil !
Pentru containerele îngropate primiți bani de la UE iar in momentul când nu le mai folosiți adios bandidos . Așa ca le mai lăsam îngropate pana in 2020 fără folosință , dar încasăm , tipic PSD după 28 de ani ,emigrare totala sau oricum nu exista opoziție , și se lăfăiasc boierii boratii PSD .
Stimate domnule primar, trebuie rezolvata si colectarea sticlei si textilelor.
Iar in punctele de colectare de la blocuri sa dispara containerele provizorii, arata jalnic, sunt focar de infectie.
Asa este firesc sa functionam , in toate statele UE se procedeaza asa, Colectarea selectiva este in folosul tuturor
Multumim pentru implicare primarului si tuturor celor cu bune intentii.
Pai asta e treaba lui, ce implicare? Zici ca a facut ceva voluntariat. De asta e platit, are salar platit de noi toti.
E bine sa colectezi selectiv pentru ca protejezi natura. Bravo supercom.. Astia sunt mult mai seriosi decat vitalia
Stie cineva daca mai exista containerul pt ulei menajer?