Actualitate

Ovidiu Creţu despre reabilitarea pasajelor, breteaua de legătură Subcetate – Tărpiului, Podul Berăriei

Înainte de şedinţa lunară a Consiliului Local, primarul Ovidiu Creţu a răspuns întrebărilor adresate de aleşi. Printre temele abordate: reabilitarea pasajelor, finalizarea bretelei de legătură între str. Subcetate şi Tărpiului, începerea lucrărilor la Podul Berăriei, amplasarea containerelor semiîngropate.

Iată ce a spus primarul Ovidiu Creţu:

Reabilitarea pasajelor

”Sunt nemulţumit de cum evoluează lucrurile la această lucrare. Chiar dacă ce s-a realizat până acum s-a făcut de calitate, executantul are probleme în a-şi asigura un program corespunzător, cu susţinere logistică, cu aprovizionare. La sfârşitul lunii viitoare se va finaliza stabilizarea pe toate pasajele astfel încât să se circule corespunzător. Pasajele trebuia să fie închise, dar cum lumea sărea gardurile am preferat, la înţelegere cu executantul, să se lucreze pe o parte din pasaj şi să se circule pe cealaltă”

Bretea de legătură între străzile Subcetate şi Tărpiului

”Va fi dată în folosinţă săptămâna viitoare sau cealaltă. Nu e nicio parte neasfaltată. Avem o zonă proiectată pentru infrastructură în zona blocurilor sociale şi ANL, nu am început realizarea pentru că încă nu sunt finalizate blocurile ANL. Vom încerca să îmbunătăţim situaţia din zonă, ca să se poată circula corespunzător”

Podul Berăriei şi bretea de legătură între străzile Arţarilor şi Colibiţei

”Ambele proiecte sunt în proceduri, în diferite stadii. Primul e în obţinere de avize, al doilea e trimis la ANRMAP”

Containere semiîngropate

”Montarea acestui nou sistem de colectare constituie o mică revoluţie, şi ca în orice revoluţie apar şi probleme. Unii le pun, alţii sapă gropile, alţii colectează. Noi doar am dat terenurile respective, investiţia este a Consiliului Judeţean, care o va preda ADI, apoi către operatorul Vitalia. Este o tentativă de începere a colectării în 15 septembrie, dar să vedem dacă nu cumva se amână. Containerele semiîngropate sunt pentru deşeuri de hârtie şi plastic. Deşeurile menajere vor fi puse în pubele. E o colectare mai evoluată. În ceea ce priveşte locurile de parcare indisponibilizate prin amplasarea containerelor, rămân disponibile locurile unde se făcea până acum colectarea. Nimeni nu va rămâne fără loc de parcare”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.