”La gala din 2010 am luat premiul pentru cel mai activ VIP din Transilvania de Nord. Acum am primit marele trofeu şi diploma pentru multiplicatorul anului. Am primit-o în numele colectivului de 40 de funcţionari ai Primăriei care lucrează pentru proiecte cu finanţare europeană. Am fost onorat să primesc acest trofeu, el arată că municipiul Bistriţa este apreciat la nivelul regiunii nord-vest ca un oraş care se implică în devenirea europeană. Faptul că am făcut paşi înaintea unor oraşe cu potenţial superior Bistriţei, mă refer la Cluj, Oradea, Baia Mare, arată faptul că avem un potenţial de inteligenţă la nivelul municipiului şi un nivel de responsabilitate foarte ridicat. Această recunoaştere din afară ne onorează, dar pentru mine personal ca primar recunoaşterea activităţii a fost făcută în vară de cetăţeni, care mi-au apreciat activitatea”, a spus Creţu.
Primăria municipiului Bistriţa a participat cu un stand de prezentare la Zilele Regio de la Cluj-Napoca – manifestare dedicată prezentării către public a proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, în cadrul căreia au avut loc expuneri foto şi video ale proiectelor, prezentări online şi offline şi un atelier de lucru pentru Reţeaua Comunicatorilor REGIO.
În cadrul ”Galei Multiplicatorilor de Valori Europene”, ajunsă la ediţia a IV-a, au fost decernate trofeele pentru cele mai bune proiecte implementate în Transilvania de Nord, încadrabile în următoarele opt categorii: Solidaritate, Educaţie, Mediu, Competitivitate, Cultură, Inovare, I like Transilvania de Nord, Multiplicatorul anului.
Primăria municipiului Bistriţa a fost în competiţie pentru obţinerea unui trofeu la toate aceste categorii, la ultima secţiune cu 18 proiecte pentru Bistriţa europeană. Juriul a fost format din experţi ai Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi ai ADR Nord-Vest.
În cadrul aceleiaşi gale, locul 3 la categoria ”Multiplicatorul anului” a fost obţinut de Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Bistriţa – proiectul “Promovarea valorilor culturale europene în rândul elevilor”, SC Rombat SA Bistriţaa câştigat locul 1 la ”Competivitate” cu proiectul “Linie tehnologică competitivă pentru producerea bateriilor semitracţiune, heavyduty şi baterii pentru automobile hibride (AGM si ECL), inclusiv clădiri aferente implementării proiectului”, iar Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud s-a clasat pe poziţia a 3-a la ”I like Transilvania de Nord” cu proiectul „EU4Us – Sprijin pentru dezvoltarea zonelor rurale”.
Foto 7, 9: Primăria Bistriţa, foto 8 – Facebook ADR Nord-Vest
40 de salariaţi cu atribuţii identice în aceiaşi instituţie, pare un număr imens. Er fi interesant câţi angajaţi au firmele de consultanţă si care este rata lor de reuşită.
40 de funcţionari cu pregătire specifică atrageri de fonduri UE, plătiţi de contribuabili acestui oraş ar trebui să-şi ofere serviciile, contracost şi firmelor din oraş.
Mda… Dacă Generală 1 cu vreo 2-3 oameni care or fi lucrat voluntar la proiect şi au luat premiul trei, atunci, intradevar, pt premiul întâi trebuiau să lucrează vreo 40 de funcţionari „inteligenţi” din primărie… Ce zice primaru e pentru proşti cumva? Dle primar’ dacă premiul era câştigat la secţiunea competitivitate sau la inovare puteam vorbi de inteligenţă… Altfel, la secţiunea multiplicare, putem mai repede să vorbim de un fel de plagiat… Ceea ce nu este chiar lăudabil… Comparaţia ar putea fi făcută eventual cu camera de comerţ pt că şi ei su luat un loc trei… Dar şi acolo lucra doar vreo 3-4 oameni pe proiecte şi nu 40…