”Referitor la mâncătorii de seminţe în parc, este o chestiune de educaţie pe care n-o s-o rezolvăm cu una cu două, acest obicei se regăseşte în toţi Balcanii, dar vom accentua şi vom da Poliţiei Locale reglementări clare ca să îi sancţioneze pe cei care aruncă pe jos coji de seminţe, pentru mizeria lăsată”, a spus Creţu în Consiliul Local.
El a afirmat că mare parte din oraş a fost curăţat de câinii vagabonzi. ”Au mai rămas câini vagabonzi, dar faptul că se sesizează faptul că sunt câini în zona bazei sportive Mecanica ne arată ca partea de oraş am cam curăţat-o. O să intervenim şi în zona respectivă astfel încât să limpezim situaţia câinilor vagabonzi de pe între teritoriul municipiului. Dar e bine că am scăpat de ei sau de cei mai mulţi dintre ei din zona oraşului. Prin hotărârea CL din 2009, proprietarii de câini care ies cu ei la plimbare sunt obligaţi să aibă pungă, făraş, ca să adune excrementele. Pe cei care-i prindem bineînţeles că-i sancţionăm, dar nu putem acoperi întreg oraşul cu oameni ca să urmărească aceste chestiuni”.
Creţu a vorbit despre instabilitatea existentă la nivelul firmelor de salubrizare. ”Parcul Municipal este în administrarea Direcţiei de Servicii Publice, care are sarcină să rezolve partea de întreţinere, măturat, golirea coşurilor, bineînţeles în contract cu Urbana, deocamdată Urbana. Transportul gunoiului se face pe baza unui contract între firma care deserveşte, Urbana, şi cetăţean. E limpede că Urbana n-o să-şi cumpere maşini noi, mai mici, care să intre pe străduţele şi uliţele din localităţile componente, noul contract a fost luat de altcineva. Este o situaţie nu foarte limpede, e o instabilitate în zona firmelor de colectare a deşeurilor şi de întreţinere a străzilor, având în vedere că licitaţia pentru colectarea deşeurilor a fost câştigată de firme din afara judeţului. Sigur, noi va trebui să organizăm licitaţie pentru serviciile noastre de întreţinere a străzilor, începem procedurile după semnarea contractului de către ADI Deşeuri cu câştigătorul licitaţiei pentru colectare. Partea de măturat şi golit coşurile din parc va fi parte a contractului cu cel care va câştiga licitaţia organizată de noi”, a spus primarul în Consiliul Local.
El a adăugat că în mod normal nu se mai depozitează deşeuri pe platforma temporară de stocare din Zăvoaie, dar că nu are de unde să ştie dacă noaptea vine cineva să descarce gunoaie. Groapa va fi golită în momentul în care deşeurile vor fi transportate gratuit la Tărpiu de către firmele care au obţinut contractul pentru serviciile de salubrizare la nivelul judeţului. ”Gunoaiele care sunt stocate pe o platformă de stocare vor fi transportate gratuit la Tărpiu de către firmele care au câştigat licitaţia pentru colectarea deşeurilor menajere. Ce avem noi stocat acolo nu creşte în volum, sunt crengi colectate din oraş ca să stabilizăm locul, ca să nu sufle vântul hârtiile, dar alte deşeuri menajere nu se depozitează în zona respectivă, nici măcar de cetăţeni. Sigur, nu avem o împrejmuire acolo şi pază ca să vedem dacă cineva se duce noaptea să lase o căruţă de deşeuri, dar din constatările noastre nu creşte stocul respectiv. Nu depozitează nimeni acolo”, a precizat Creţu.
Edilul a adăugat că în martie se vor repara acoperişurile pieţelor şi că după ce se vor termina şi lucrările de construcţie a celui de-al 9-lea bloc de locuinţe sociale în Viişoara, va începe amenajarea aleilor, spaţiilor verzi şi spaţiilor de joacă.
nimeni nu pomeneste nimic. pe gazon avem voie, au ba?