Întrebat cum vede reţinerea lui Puţura pentru fapte de corupţie, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a răspuns: ”Nu pot să spun că o văd bine, nu poţi să spui lucrul ăsta”. ”În schimb, proiectul se referă la strategia naţională anticorupţie din administraţia publică, unde ministerul coordonator e ministerul Justiţiei, e parte din înţelegerile din MCV, iar MDRAP, care între timp şi-a construit un serviciu de integritate, era placa turnantă dintre minister şi toate structurile administraţiei locale şi nu numai”, a spus Dragnea, potrivit Mediafax.
El a susţinut că rezultatele au fost bune şi au fost şi apreciate pentru că au aderat mii de autorităţi locale la această platformă. ”E regretabil ce s-a întâmplat cu domnul Puţura, însă proiectul merge mai departe”, a spus Dragnea.
La rândul său, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a spus că e vorba de unul dintre cele mai de succes proiecte ale Ministerului Justiţiei. ”Din fericire, proiectul nu este personalizat. E unul din proiectele de monitorizare apreciate destul de mult de parteneri europeni, pe baza rezultatelor concrete pe care au putut să le constate. Pe de altă parte, faptul că DNA îşi face datoria indiferent de persoane, nu poate să fie decât un lucru foarte bun, remarcat de noi în plan intern, remarcat în plan extern. Din păcate, se întâmplă aceste lucruri. Nu putem decât să luăm act de ele şi să încercăm cu toţii dacă se poate să tragem învăţăminte din acest lucru. Nu este un scop în sine să pedepseşti pe cineva, dar procesul penal, indiferent de faza lui, are şi un rol preventiv important. Din păcate, de foarte multe ori rolul preventiv al procesului penal se pare că nu este înţeles de unii dintre concetăţenii noştri”, a spus Cazanciuc.
Întrebat de ce l-a demis pe Puţura, Cazanciuc a răspuns: ”A fost o conjunctură politică la acel moment”.
Liviu Dragnea a prezentat investiţiile pe care le va derula MDRAP până în 2020 în infrastructura instanţelor de judecată, pe listă aflându-se şi extinderea Tribunalului Bistriţa-Năsăud.
Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, a fost arestat, miercuri, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti. Decizia CAB poate fi contestată la instanţa supremă.
Ovidiu Puţura, judecător la Tribunalul Bistriţa, fost secretar de stat şi director la Direcţia contencios din Ministerul Justiţiei, a fost reţinut, miercuri, fiind acuzat că a primit mită foloase de 30.000 de euro pentru intervenţii într-un dosar şi că i-a cerut unei judecătoare să dea o decizie favorabilă într-o cauză în care soţia sa era reclamant.
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a lui Ovidiu Puţura, în urma solicitării făcute de MJ.
imi bag…..ceva in ce se intampla in romania….SA INTELEG CA DACA CINEVA isi sacrifica o saptamana din mandatul lui de ministru si implementeza un asa-zis „proiect” ce nu tine de cald la 99,99% din populatia romaniei …acela are voie SA FACA CE VREA IN ROMANIA, CHIAR O CRIMA….vezi-Doamne ca are „are un proiect apreciat de europeni”
Dupa cazul Grebla oricum ma intreb daca mai exista vreo institutie a statului romanesc in care mai poti avea incredere. Se pare ca situatie e mult mai sumbra de cit credeam se fie.
Nu , nu mai exista !
D-le Born, in Romania mai putem avea incredere doar in Moarte, este singura care mai face dreptate. Dar totusi poate ca ar trebui sa mai avem un pic de speranta.
Concluzie pertinenta: statul roman este format din institutii in care cetatenii nu mai cred ! Cum poti sa crezi intr-o institutie in care se fura, se face trafic de influenta de la cel mai inalt grad, unde functionarii sunt corupti, impertinenti, dezamagiti, neinteresati, etc.
Concluzia este urmatoarea; …. pana si Biserica Ortodoxa a pierdut 20 procente din increderea romanilor. In fond si Biserica este o INSTITUTIE a statului in care a penetrat raul si lacomia. La stiri am vazut cu totii o gramada de situatii in care preotii spuneau la slujbe cu cine sa voteze enoriasii. Pe urma legaturile tot mai dese intre mitropoliti si politicieni, cersetoria dupa bani pt. terminarea unor lucrari de cult f. costisitoare. Sunt localitati unde omul nu este ingropat sau botezat daca nu plateste contributia. Ei ce mai e de zis ?