Actualitate

Pacienții Covid-19 revin în clădirea de pe str. Alba Iulia. Ce dotări are secția modernizată

Pacienții Covid-19 internați în clădirea mare a Spitalului de Urgență din Bistrița vor fi mutați în secția externă de pe strada Alba Iulia cu ajutorul echipajelor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița, a spus unității medicale, Gabriel Lazany.

Prin intermediul unui proiect POIM în valoare de 38 de milioane de lei, Spitalul Județean de Urgență a făcut dotări cu echipamente pentru această secție externă.

”În secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie, s-a făcut montarea de rampe pentru distribuția fluidelor medicale la fiecare pat, monitor pentru funcții vitale la fiecare pat, seringomat, infuzomat. Ne-am îndreptat foarte mult grija și atenția către centrul sistemului medical care este pacientul și atunci a trebuit să facem grupuri sanitare în fiecare salon și am montat un sistem de alarmare a asistentului medical, de solicitare de ajutor a pacientului în caz de necesitate care dă un semnal în camera de lucru a asistentelor și pe un ceas care va fi purtat de către asistentul medical șef de tură”, a spus Gabriel Lazany.

El a anunțat că, în perioada următoare, pacienții vor fi mutați pe Alba Iulia.

”Ca de fiecare dată, o să solicităm ajutorul celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Activitatea Covid se va desafășura în acest pavilion în proporție de 90% și vor mai fi păstrate saloane Covid în spitalul mare pentru pacienții care au patologii și intervenții chirurgicale. Vor fi patru saloane amenajate din care unul pentru mame care nasc și sunt infectate cu Covid. Partea de ATI se va desfășura în două locații: una pe Alba Iulia, terapie intermediară, unde pacienții vor beneficia inclusiv de ventilatoare pentru suportul respirator, iar cazurile grave care vor trebui să fie intubate vor merge în spitalul mare, în secția mare de ATI”, a mai spus Gabriel Lazany.

Clădirea de pe strada Alba Iulia este veche de 130 de ani.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.