“Păpuşa” era situată în corpul secundar al rezervaţiei şi făcea parte dintr-un şir de blocuri de piatră situate la suprafaţa solului. Din fericire, rostogolirea blocului nu a distrus formele rotunjite care dau farmec acestor concreţiuni.
Blocul ceramic a fost identificat în coordonate geografice GPS, urmând a se efectua de către custode, Asociaţia Gal Ruralis, şi echipa de specialişti măsurători şi schiţe pentru identificare şi arhivare.
Totodată, panoul de informare montat acum opt luni în imediata apropiere a drumului naţional, pe teritoriul ariei protejate, a fost furat de către persoane neidentificate până în acest moment.
”Persoane care au distrus prin rupere, spargere şi dislocare o porţiune din aria centrală şi au încercat extragerea din perimetrul rezervaţiei protejate a resurselor naturale (nisip) şi a diferitelor părţi componente din blocurile căzute pe sol pe parcursul timpului. În acest context vom continua acţiunile de informare şi sensibilizare a populaţiei locale şi vom intensifica controalele şi monitorizarea în zonă. Având susţinerea administraţiei şi organelor de poliţie locale este doar o problemă de timp până când aceste persoane vor răspunde pentru faptele lor, însă ceilalţi localnici au datoria de a-şi proteja “femeile de piatră” şi “soldaţii” rămaşi, frumoasele “păpuşi” de la Domneşti”, a declarat preşedintele Asociaţiei Gal Ruralis, Cristian Țetcu.
Adaugă comentariu