Actualitate Recomandări

„Parada brăduţilor” a adus lumină într-o familie greu încercată (FOTO)

„Parada brăduţilor” a avut loc pentru a şaptea oară, de data aceasta la Sinagoga Bistriţa, gătită de sărbătoare. Nu mai puţin de 18 brazi împodobiţi fie ei verzi, artificiali sau stilizaţi au fost scoşi la licitaţie de Agenţia Prompt Communication, condusă de Gabriela Montoiu. Al 19-lea brad a fost neîmpodobit, iar organizatorii s-au oferit să-l dăruiască cuiva dornic să atârne pe el globuri împreună cu familia.

„Mi-e plină inima de bucurie şi de fericire pentru că în acest an aţi dat curs invitaţiei de a participa la această poveste prin care oferim o parte din bucuria şi generozitatea noastră altora. Mă bucur că şi în această seară au venit alături de noi atât de mulţi oameni frumoşi, buni şi generoşi. Sper ca această seară să fie un început de sărbătoare care să ne deschidă şi mai mult sufletele. Sărbători fericite”, a spus Gabriela Montoiu înainte să înceapă „Parada brăduţilor pentru vise împlinite”, dedicată, anul acesta, familiei Petruţ din Negrileşti care a pierdut patru copii în tragedia de la Viişoara. Cu ochii în lacrimi, doamna Petruţ, însoţită de copii, a asistat plină de emoţie la o seară ce i-a fost dedicată.

 

Colindători de la licee din Bistriţa, dar şi familia Purja din Tîrlişua, păstrătoare vie a tradiţiilor strămoşeşti, au încântat asistenţa cu vocile lor minunate cu care au vestit Naşterea Domnului, după care a început licitaţia propriu-zisă a brăduţilor. Amfitrioni au fost Gabriela Montoiu şi Gavril Ţărmure.

S-au străduit să îşi pună amprenta pe un brăduţ ecologic educatoarele şi copiii de la Grădiniţa „Trenuleţul veseliei”. Pentru acest brad s-a oferit suma de 400 de lei. Asociaţia Antreprenorilor din România, condusă de Cristina Chiriac, a împodobit propriul brăduţ, licitat pentru suma de 500 de lei. De altfel, doamna Chiriac (foto dreapta) a venit special de la Bucureşti ca să participe la acest eveniment.

Chef Nina Rus de la Păstrăvăria Rin Romuli a împodobit un brad cu mere, nuci şi biscuţi, ca pe vremea bunicilor, cumpărat de cineva cu 400 de lei, iar „Casa cu Flori” a decorat la rândul ei un brad, cumpărat de doamna Mihaela Ţărmure tot cu suma de 400 de lei. Ştefania Borodi şi elevii de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” au atârnat pe un brăduţ globuri pictate manual, iar cineva a plătit pentru munca lor 400 de lei. Cei mai mulţi bani s-au dat pe brăduţul „Spirit of Justice”, împodobit de doamnele care activează în sistemul juridic – 2050 de lei, iar 1000 de lei a plătit altcineva pentru bradul stilizat creat de Agenţia Prompt Communication, organizatoarea evenimentului (foto dreapta).

Bradul împodobit de „Copacul de cafea” a fost vândut cu 400 de lei, iar cel plin cu turtă dulce şi alte bunătăţi, creaţie a Cofiseriei Cristina cu 500 de lei. O mie de lei a plătit Cristina Chiriac pe bradul stilizat împodobit de Asociaţia OM Oraşul Mariei, în timp ce bradul „Cheers” va fi donat unei familii din blocul de pe Arţarilor, afectat de explozie, dar refăcut de curând.

Pentru bradul împodobit de Atelierul Shevalet s-au plătit 700 de lei, pentru cel înfrumuseţat de „Cămara Bunicii” – 500 de lei, iar un tânăr a cumpărat cu 700 de lei bradul împodobit de doamna Năşcuţiu împreună cu fiica ei. Bradul Asociaţiei „Aripi de copil” va fi donat tot familiilor din blocul de pe Arţarilor care a fost afectat de explozie şi abia s-au mutat înapoi în casă, în timp ce bradul Asociaţiei „Produs în Bistriţa-Năsăud” va ajunge la muzeu după ce a fost cumpărat cu 400 de lei de Marius Cotor.

Tot 400 de lei s-a plătit şi pe bradul creat de Scenica, acesta fiind decorat cu globuri pictate manual şi aceeaşi sumă s-a achitat şi pentru un brad stilizat, format numai din globuri.

Gabriela Montoiu le-a mulţumit tuturor pentru că împreună au reşit, şi de această dată, să aducă bucurie şi un strop de lumină într-o familie greu încercată şi le-a urat sărbători fericite şi un an 2018 mai bun.

 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.