Actualitate

”Parada brăduţilor” în Piața Mică din Bistrița. Ce vise se vor împlini în urma licitației

(FOTO-VIDEO) Cu preţuri pornind de la 600 de lei şi ajungând până la peste 2.000 de lei au fost licitaţi cei 18 pomi de Crăciun împodobiţi la „Parada brăduţilor pentru vise împlinite”, eveniment organizat pentru al şaselea an consecutiv de Gabriela Montoiu şi echipa ei de la Prompt Communication – Atelierul de imagine. Pentru prima oară, însă, a avut loc în aer liber, în Piaţa Mică, în care brăduţii au strălucit de-a dreptul oferind farmec şi culoare spaţiului din jurul fântânii arteziene.

 

„Ne aflăm la ediţia a şasea, pentru prima oară în aer liber pentru că am vrut să deschidem acest eveniment tuturor bistriţenilor”, a spus Gabriela Montoiu, imediat după ce un grup de colindători de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa a încântat auditoriul cu o suită de colinde tradiţionale.

Înainte să înceapă licitaţia, Gabriela Montoiu a anunţat şi cine va beneficia de pe urma generozităţii celor care au împodobit brazii şi i-au adus la paradă, dar şi a celor care îi vor cumpăra la licitaţie.

„Anul acesta vom premia un copil care este în clasa a V-a, Gabriel Oul, olimpic la matematică, şi care provine dintr-o familie cu puţine posibilităţi. Îi vom achiziţiona un laptop. Al doilea proiect al nostru ţine de sănătate. Vrem să corelăm ceea ce înseamnă medicina cu sportul, cu petrecerea timpului liber, având grijă de corpul şi mintea noastră. O parte din banii adunaţi la licitaţia de astăzi îi vom folosi pentru acest proiect pe care vrem să îl dezbatem cu administraţia locală. Ţine de mişcarea în aer liber, Bistriţa pe bicicletă. Ne dorim să achiziţionăm primele biciclete electrice. E un proiect care s-a derulat şi în alte oraşe din ţară şi vrem să îl punem în practică şi la Bistriţa. Eu personal, împreună cu toţi cei care au răspuns acestei invitaţii, mă voi lupta ca acest proiect să înceapă, iar apoi să fie continuat de administraţia locală şi de toţi cei care vor să se implice mai departe”, a spus Gabriela Montoiu, care l-a avut alături pe parcursul licitației pe managerul Centrului Județean pentru Cultură, Gavril Țărmure.

Mai multe companii, printre care Hotel Metropolis, Leoni, Cămara Bunicii, Copacul de Cafea, WAAW Fresh Cosmetics, Moments by Kovacs, organizaţii precum Rotaract, Societatea de Concerte, Asociaţia Mereu Împreună, Asociaţia Aripi de Copil, Asociaţia Turist în Bistriţa-Năsăud, dar şi organizaţii profesionale cum ar fi cea a avocaţilor, au împodobit brazi care au fost apoi vânduţi la licitaţie.

Pentru bradul „Full of Life!”, împodobit de reprezentanţii Hotelului Metropolis, Anamaria Ştefănuţiu de la Geoplast a plătit suma de 2.000 de lei. La rândul ei, Oana Milea, managerul Metropolis, a cumpărat bradul stilizat împodobit de Departamentul de Calitate al Leoni cu suma de 1.400 de lei. ”În ciuda frigului, am prins un crâmpei din sufletul nostru în brăduțul pentru Parada Brăduților 2016 – inspirați fiind de sloganul Hotelului Metropolis – Full of life! Natural, elegant și delicat, un brad prin care am vrut sa redăm căldura și simplitatea Crăciunului în esența lui. Un brad creeat în armonie, cu drag și cu bucuria de a fi alături de semeni”, a spus Oana Milea.

Cei mai mulţi bani, 2.500 de lei, au fost plătiţi de medicul Gavrilaş Mureşan, managerul Sanovil, pentru bradul împodobit de Prompt Communication – Atelierul de imagine.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, şi viceprimarul Bistriţei, Cristian Niculae, au cumpărat împreună bradul împodobit de Asociaţia Turist în Bistriţa-Năsăud, cu suma de 1.200 de lei. Cei doi oficiali au spus că vor dona bradul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. ”Felicitări Gabriela Montoiu și tuturor oamenilor de bine care au venit în această seară pentru a aduce un strop de bucurie pe chipurile unor copilași care au nevoie!”, a spus președintele CJ Radu Moldovan.

”Am răspuns cu drag invitației doamnei Gabriela Montoiu de a participa la „Parada Brăduților”, eveniment caritabil organizat cu succes în aer liber, în Piața Mică a orașului nostru. Împreună cu președintele Consiliului Județean, domnul Emil Radu Moldovan, am avut bucuria de a licita brăduțul „Produs în Bistrița-Năsăud” împodobit minunat cu podoabe tradiționale, care ne-au dus cu gândul la frumoasele obiceiuri strămoșești. Ornamente din zahăr făcute după o veche rețetă săsească, globuri cu mărgele, ciucuri de pe pieptarul feciorilor năsăudeni, alături de tricolorul românesc au făcut ca acest brăduț să strălucească. El va face mai frumoase sărbătorile de iarnă unor oameni care din cauza problemelor de sănătate nu se află alături de familiile lor, deoarece va ajunge la Spitalul Județean al orașului Bistrița! Să dea Bunul Dumnezeu sărbători fericite!”, a menționat viceprimarul Cristian Niculae.

Asociația Turist în Bistrița-Năsăud a pregătit un brăduț cu tema „Produs în Bistrița-Năsăud”, având așezate pe crengile de brad zeci de ornamente făcute din spuma tradițională, după o rețetă sasească veche, globuri cu mărgele realizate la Salva de Virginia Linul, ciucuri și bijuterii realizate de Larisa Bancea și Emilia Morariu, săculeţi cu lavandă făcuți de Elena Cerceja, steluțe și îngeri croșetati manual de ELF Iarmaroc, clopoței din papura împletiţi de Ileana Silaghi, turtă dulce și nuci poleite realizate special pentru acest proiect de Școala de Dresaj Nechita. Au mai fost folosiţi şi ciucuri de pe pieptarul cu ciucuri.

Bradul împodobit de avocaţi, printre care s-a aflat şi Diana Morar, a fost cumpărat de fetiţa avocatului Liviu Olariu, fiul fostului inspector şef-adjunct al IPJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Olariu.

Prima ediție a ”Paradei brăduților”, care a avut loc în anul 2011, a fost dedicată unui tânăr pentru recuperarea sănătății lui care atârna de un fir de păr. Ediția din anul 2012 a reușit să sprijine cu toate resursele obținute în urma evenimentului, Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț”, coordonat de Ana Dragu. În anul următor (2013), Centrul Lacrima din Năsăud a fost sprijinit în urma acestei parade. Licitația brăduților din anul 2014 a fost dedicată tinerei Laura Slăvescu, având ca scop achiziționarea unui scuter electric pentru mobilitate. Ediția a 5-a le-a dat aripi copiilor talentați și celor aflați în situații dificile. Dan Bungărdean, elev al Liceului de Muzică Tudor Jarda, și-a cumpărat vioara mult visată, iar Asociația Aripi de Copil a continuat să deruleze o parte din proiectele sale dedicate comunităților și familiilor defavorizate.

AICI PUTEȚI VEDEA MAI MULTE FOTOGRAFII!

3 comentarii

    • Moș Crăciun, Moș Crăciun
      Tu ești darnic și ești bun
      Tu, care-i folosești numele, ești rău, scrie în articol că restul banilor adunați for fi folosiți pentru achiziționarea unor biciclete electrice

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.