Actualitate

Parcul Mihai Eminescu din Bistrița, acoperit cu un strat alb ca de nea (FOTO)

Cei care au trecut vineri dimineața prin Parcul Mihai Eminescu au avut parte de un peisaj aparte. Zona era acoperită cu un strat alb care părea de zăpadă. În realitate însă nu era nimic altceva decât chiciură.

De altfel, până vineri la ora 13.00, meteorologii au emis pentru Bistrița cod galben de ceață și chiciură.

În alte zone ale orașului, chiciura s-a depus doar pe copaci.

În Transilvania, aceste zile vor fi caracterizate de o vreme rece în cursul nopţilor şi al dimineţilor, cu medii ale temperaturilor minime de -8…-4 grade şi ger în zonele depresionare din estul regiunii, unde se vor înregistra valori sub -10 grade; maximele vor oscila între 0…2 grade în zonele joase unde ceaţa va persista şi 7…9 grade în cele de relief mai înalt. Între 29
noiembrie şi 2 decembrie se va resimţi o încălzire a vremii ce se va concretiza prin medii de temperatură de 7…12 grade ziua şi -2…2 grade noaptea (cu valori uşor mai mici în depresiunile perimontane şi intramontane). Estimările prognostice indică un regim termic în jurul celui specific la începutul lunii decembrie. În jurul datei de 30 noiembrie local vor fi ploi slabe, apoi temporar vor fi condiţii pentru precipitaţii.

Potrivit ANM, un val de aer polar din zonele nordice va face ca nopțile și diminețile să fie friguroase în majoritatea regiunilor țării. Precipitațiile se vor instala încă de luni, 30 noiembrie, la orele amiezii, atât în partea de nord, cât și în centrul teritoriului. De asemenea, va ninge cu precădere la munte și în Transilvania, iar în Moldova, sudul și în sud-estul țării vor fi precipitații mixte, cu transformare treptată în lapoviță și ninsoare. În 1 decembrie, de Ziua Națională a României, vremea va fi rece în toată ţara, geroasă dimineaţa şi în special noaptea în depresiuni şi în masivele montane înalte. În plus, în zonele joase de relief se vor semnala condiții de ceață.

Etichete

3 comentarii

  • Minunat peisaj dara daca am luptat cu o fosta administratie nauca care voia sa faca in parcul Eminescu o groapa imensa unde trebuia sa fie o parcare scumpa subterana plina cu apa mai tot timpul si pompele sa zuruie toata ziua sa scoata apa . Va plac pozele. ?Sa multumiti si celor 550 de bistriteni care au trimis semnaturi si s-au opus proiectului care ar fi macelarit parcul.

  • Uitati-va cum arata TEII de pe unul din cele mai frumoase bulevarde din tara cu patru randuri de TEI si pe care Cretu o vrut sa-i lase ca si stalpii de telegraf. Atunci ghiciti cine o facut scandal cat casa si s-a opus convingandu-i pe muncitori sa urce mai sus cu taiatul. Primarul era dus din localitate si cand s-a reintors a fost foarte nemultumit de munca depusa de aghiotantii sai si a exclamat. Nu am fost eu prezent ca-i fugaream de-acolo pe guralivi !Asa a zis intr-o emisinune la AS-tv.Batalia continua in prezent in Instanta la B-ta cu un alt proiect miselesc. Mineralizarea Pietei Centrale care urmareste desfintarea rondourilor cu flori, taiatul a 70 de copaci si desfintarea perimetrelor cu iarba si turnatul betoanelor, bordurilor si dalelor in locul lor. Acesta este din nou un mar otravit lasat cadou de fostii distrugatori de spatii verzi. Tocmai de aceea Primaria are obligatia organizarii unei dezbateri publice sa arate cetatenilor cum au facut CADASTRUL VERDE si sa-l respecte asa cum prevede legea. IOLVON ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.