Actualitate

Părinţii de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa i-au premiat pe profesori (FOTO)

Asociaţia părinţilor "Prietenii elevilor" de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa a ţinut să marcheze într-un mod aparte Ziua Mondială a Educaţiei care se celebrează sâmbătă. Le-a oferit tuturor flori, diplome şi câte un dar simbolic. Deşi nu predă în şcoală, inspectorul general Camelia Tabără a fost prima felicitată în calitate de fostă elevă, mamă a doi băieţi care au învăţat aici şi membră în CA.

Evenimentul de joi a fost ideea învăţătoarei Nicoleta Toma în calitatea ei de părinte al unui copil care învaţă la Şcoala Gimnazială nr. 1 şi care a fost sprijinită îndeaproape de fostul prefect Ani Bob, actual director al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud, de asemenea mămica unui elev care învaţă aici.

„Este un eveniment deosebit cred că pentru tot oraşul fiindcă e o premieră. Asociaţia părinţilor Prietenii elevilor de la Şcoala Gimnazială nr: 1 Bistriţa s-a gândit să-şi arate recunoştinţa faţă de cadrele didactice din această şcoală pentru că, de fiecare dată, ies în evidenţă elevii olimpici din şcoala noastră şi acum ne-am gândit că ar fi frumos să răsplătim şi munca dascălilor deoarece, în spatele fiecărui copil olimpic, se află munca unui profesor. Nu doar profesorii care au avut olimpici vor fi apreciaţi, ci toţi profesorii din şcoala noastră, cei 80. Le oferim câte o diplomă, un buchet de flori şi câteva cuvinte de mulţumire. Eu sunt şi dascăl şi, de fiecare dată când părinţii vin să-mi mulţumească, mă simt împlinită”, a spus învăţătoarea Nicoleta Toma.

Invitat special la eveniment a fost inspectorul general Camelia Tabără care a mărturisit câteva lucruri pe care puţină lume le ştie. „Am fost elevă a acestei şcoli. Am venit în 1969 de la Năsăud, în clasa a II-a. Mi s-a părut o şcoală enormă faţă de cea de la Năsăud şi îmi amintesc cu nostalgie că era vechiul local. Pe locul în care se află noul corp de clădire era terenul de sport şi o baltă care iarna era în patinoar. Pe frumosul teren de tenis păşteau la acea vreme vacile. În jur erau numai case. Era o altă Bistriţa în acei ani. Pot să analizez azi cu mintea adultului că, în cei şapte ani de ciclu primar şi gimnazial pe care i-am făcut aici, am făcut o şcoală de excelentă calitate sub îndrumarea profesorilor de atunci la toate disciplinele. Am ajuns la Liviu Rebreanu şi îmi amintesc şi acum că, la primele ore, la primele lucrări, eram în competiţie cu cei de la Generală nr. 3 şi ne rivalizam oarecum numărându-ne la modul colectiv notele de zece, câte sunt ale noastre, ale celor de la Generală nr. 1, şi câte sunt ale celor de la Generală nr. 3. În timp, şcoala a căpătat noi dimensiuni. Mama mea a fost învăţătoare aici şi-mi amintesc că erau vremuri când erau câte 12 clase la fiecare nivel. S-a construit noul local şi şcoala a explodat numeric.  Pot să spun şi să vorbesc şi în calitate de mamă care a avut doi băieţi în această şcoală de la clasa întâi până la clasa a VIII-a, în calitate de mamă exigentă care, de fiecare dată, i-am întrebat pe copii, ajunşi acasă, ce au făcut la şcoală, care am deschis caietele copiilor şi am găsit exact ceea ce trebuie, toate lecţiile făcute, mesaje şi dăruire didactică transmisă de un colectiv de dascăli de cea mai înaltă calitate. Poate nu în ultimul rând, în calitate de inspector general, vă pot spune că, de fiecare dată, regăsim confirmarea acestei valori. Gimnazială nr. 1 chiar îşi merită numele de şcoala numărul unu a municipiului Bistriţa! Îi felicit pe toţi dascălii care fac ca acest lucru să fie un fapt recunoscut de noi toţi”, a spus inspectorul general.

Diplome de recunoştinţă şi apreciere au primit şi inspectorii Monica Buboly – care răspunde de şcoală, Dorel Cosic şi Gavril Câmpan. Au fost felicitaţi apoi, pe rând, toţi profesorii şcolii, învăţătorii, psihologul Elena Neţan, doamnele secretare, contabile, bibliotecara şi, nu în ultimul rând, directorul şcolii, Mia Şigovan, despre care Nicoleta Toma a spus că e un „stâlp al şcolii”.

Emoţionată, directoarea şi-a corectat colega căreia i-a spus că Şcoala Gimnazială nr. 1 este o cetate, stâlpi fiind toate cadrele didactice, părinţii şi cei care susţin un proces educativ de cele mai înalte standarde. Mia Şigovan i-a mulţumit Nicoletei Toma pe care a felicitat-o pentru implicarea ei în asociaţia părinţilor, dar şi pentru rezultatele frumoase obţinute la clasă.

Mai multe fotografii de la acest eveniment găsiţi aici.

Cristiana Sabău

gimnaziala 1 gimnaziala 2 gimnaziala 4 gimnaziala 3 gimnaziala 7 gimnaziala 6 gimnaziala 5 gimnaziala 8

8 comentarii

  • Dar fostul cu…rvar de la ISj BN Branisteanu ce cauta acolo? Cate titularizari pe baza de favoruri sexuale nu a rezolvat acest fost cu….rvar?

  • Felicitari,Nicoleta ptr frumoasa activitate de a acorda atentie dascalilor acestei scoli ptr ca intotdeauna au fost ,,fruncea,,!Sunt in cunostinta de cauza ptr ca mi am petrecut 26 de ani muncind ca dascal in aceasta scoala! Afost si pentru mine o onoare sa fac parte din acest colectiv deosebit de dascali!

  • Frumoasă initiațivă! Felicitări! Intotdeauna am spus „imi este frică de Gene1”. Competiția strânsă! Consider că nu suntem rivali, suntem doar într-o competiție pozitivă. Doresc multă sănătate și putere de muncă tuturor: cadre didactice, elevi, părinți. Cetatea este trainică!

    • Stimate „parinte”, actiunea pe care am gandit-o noi ,Asociatia parintilor din Scoala Gimnaziala Nr. 1 ,a fost strict una de suflet ,de apreciere si recunostinta pentru munca dascalilor din aceasta scoala.Am organizat-o cu mult drag si cu multa responsabilitate .Imi pare rau ca dumneavoastra ati inteles-o altfel.

    • Mai gandeste inca odata,si inca odata,inainte de a face ceva „de suflet”,
      Iar cat despre „apreciere si recunostinta” dascalilor din scoala,ma indoiesc de „marea responsabilitate ” si respect pentru cadrele didactice cu state vechi ,mai vechi decat ale tale…dna profesoara de invatamant primar!Trebuie respectati toti ,fara exceptie…mai gandeste-te…apropo de diplome, flori si „caramizi”.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.