Primăria Bistriţa a făcut singură lucrările de înierbare la Pârtia Cocoş din Wonderland, apelând la o soluţie „ieftină”, a spus primarul Ovidiu Creţu, miercuri, în şedinţa Consiliului Local Bistriţa răspunzând unei întrebări pe această temă care i-a fost adresată.
Primarul a fost întrebat despre banii alocaţi pentru lucrările la pârtie, mai mulţi decât cei aprobaţi în şedinţa Consiliului Local, despre achiziţia a patru tunuri de zăpadă şi despre lucrările de înierbare. Ovidiu Creţu a răspuns că are voie, în calitate de ordonator de credite, să mute banii dintr-o parte în alta în acelaşi capitol bugetar.
„Noi avem un tun de zăpadă bugetat, nu ştiu de unde a apărut ideea de patru, un tun mai mare pe care să îl cumpărăm anul acesta ca să completeze ceea ce avem acolo. Pe urmă va trebui să mergem cu modificarea instalaţiei, dar aceasta este o discuţie pe care o avem cu proiectantul pentru că nu sunt lămurite nişte lucruri nici măcar acum referitor la capacitatea pompei de a alimenta lacul de pe pârtie. Am făcut înierbarea pârtiei, numai că am făcut şi nişte lucrări în partea de sus de pârtiei. Era un pâlc de arbori acolo, pâlcul acela a fost tăiat şi am nivelat terenul. De asemenea, la partea de ocolitoare am făcut o lărgire, zonele respective nu sunt înierbate, dar, în rest s-a făcut înierbarea, dar una ieftină cu sămânţă de iarbă cumpărată şi împrăştiată de noi, nu am contractat un agent care să facă lucrările care sunt foarte scumpe”, a spus Ovidiu Creţu.
La rectificarea de buget, municipalitatea a alocat 1,6 milioane lei pentru lucrări de intervenție în urma alunecării de teren pe amplasamentul pârtiei de schi și 162.000 de lei pentru achiziționarea unui generator de zăpadă artificială, care să fie racordat la instalația de hidranți existentă.
Foto cu caracter ilustrativ
„… un tun mai mare pe care să îl cumpărăm anul acesta ca să completeze ceea ce avem acolo. Pe urmă va trebui să mergem cu modificarea instalaţiei, dar aceasta este o discuţie pe care o avem cu proiectantul pentru că nu sunt lămurite nişte lucruri nici măcar acum referitor la capacitatea pompei de a alimenta lacul de pe pârtie.”
Citesti si te crucesti !
Montam tunul,modificam instalatia iar pe urma daca vedem ca pompa nu face fata , aplicam iarasi “solutia ieftina “ :
angajatii primariei vor cara apa-n lac ,cu galetile , in trei schimburi ,barbatii cu trei galeti iar femeile cu doua !
Un tun, doua tunuri …
samânta de iarba a fost cumparata probabil de la aceeasi firma care le-a vândut si veveritele, nu?!? 🙂
Deci cu cati bani a inghitit deja Wonderlandul se putea face un Aqua park supersau un bazin olimpic gata pregatit pentru competitii de anvergura sau un patinuar acoperit….dar toate acestea puteau fi facute de un om gospodar care stie cum sa cheltuiasca banii.
„Tunuri” aţi „achiziţionat” destule, le lipsesc doar „ghiulelele”. Dar nu vă temeţi, „TUNARII” noştri se pricep şi la „tragerea” ghiulelelor, doar sunt ordonatori de credit, ştiu ei ce fac, au dreptul să mute banii dintr-o parte în alta, asta o ştiu ei cel mai bine.
Bravo Ovidel ai pus punctul pe i.
Poate ca le mai ia din cand in cand.