După trei zile de schiat favorizate de temperaturile scăzute din ultima perioadă, în care s-a putut produce zăpadă artificială și a temporar a nins, și având în vedere că avertizarea meteo de frig plus ninsori a fost prelungită până duminică, pârtia de schi Cocoș din Wonderland va fi deschisă și în acest week-end, inclusiv în nocturnă.
Vineri 2 martie se poate schia între orele 14.00 și 21.00. Sâmbătă 3 și duminică 4 martie programul de funcționare este 12.00 – 21.00.
”Pentru a asigura condiții cât mai bune schiorilor, având în vedere starea pârtiei și prognoza meteo, programul de funcționare al Pârtiei de schi Cocoș în acest sfârșit de săptămână va fi următorul: vineri 2 martie – program între orele 14.00 – 21.00, sâmbătă și duminică, 3 și 4 martie – program între orele 12.00 – 21.00”, a anunțat viceprimarul Cristian Niculae.
Un tichet de acces la telescaun pentru întreaga zi (orele 14.00 – 21.00) costă 30 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru persoanele peste 65 de ani și între 14-18 ani, 10 lei pentru copiii sub 14 ani.
Costul tichetului doar pentru perioada în care funcționează instalația de iluminat nocturn (orele 18.00 – 21.00) este de 20 de lei, indiferent de vârsta persoanelor care doresc să intre pe pârtie.
Totodată, operatorul serviciilor de transport în comun SC Transmixt SA pune la dispoziţia celor interesaţi curse regulate pe traseul Staţia nr. 55 (Unirea nr. 254) – Staţia Pârtie Cocoş şi retur. Preţul unei călătorii este de 1,80 lei.
Deci:
2.5 zile + 1 zi + 6 zile = 9,5 zile de schiat pe sezon.
În următorii 50 de ani se va schia 10 zile/an x 50 ani = 500 zile de schiat.
7.000.000 euro ÷ 500 zile = 14.000 euro ziua de schiat !!!
Vă place să schiați? Foarte bine! Dacă împărțim ziua de schiat ( 14.000 €) la 100 de schiori, înseamnă că primăria plăteşte 140 € / zi / schior.
Adrian ar fi bine sa iti pui skiurile in picioare si sa profiti de oferta ….cine stie cand te mai intalnesti cu asa oferte. Bistrita chiat avea nevoie de aceasta partie si stai linistit ca vor fi si ierni cu mai multa zapada. Ce conteaza cat plateste primaria…..inseamna ca ne permitem! Votam Cretu !
Zorro, vezi sa nu te tai in sabie 🙂
Adriane, nu-s 7 mil, aia-i suma imprumutat[, nu suma ce va fi restituita bancii la sfarsitul perioadei. Adauga si cheltuielile de operare si mentenanta, apoi vezi dimensiunea dezastrului.
Pana a una alta decizia proasta-i luata, daca se poate schia, du-te si schiaza.
E greu de înteles ce urmăriți să demostrați prin postarea de mai sus, având în vedere considerațiile dvs. anterioare în privința investițiilor publice. Datele cu care operați sunt distorsionate și aproximate în sens propagandistic negativ din nou de neînțeles raportat la postarile dvs anterioare și la perspectiva din care obișnuiați să priviți lucrurile. Cei 100 de schiori sunt 500 on the spot daca e sa luam o zi de week-end. Cel putin 200 în orice altă zi fara a fi aceeiasi. Cele 7 ME sunt 4,2 daca e sa folositi cifra oficiala data de primarie.
Investiția inițiala nu are ce cauta în discuție în cazul astă, cum nu are ce cauta costul asfaltului pana la trei case izolate din Cucuieți. Dar, hai să intram în jocul dvs.
Anul asta schiez în Bistrița. Am renunțat pentru asta la concediul la schi in Austria. Pentru Austria costul pentru familia mea ar fi fost 2000 de Euro pentru 5 zile. Daca 200 de familii din judet, renunta la concediul de schi sa zicem o data la 2 ani satisfăcăndu-și pasiunea pentru schi și miscare hibernala in Bistrita, 9,5 zile in loc de 5, economia locala castiga 2000 de Euro x 100 = 200.000 de euro/an.
4,2 M : 0,2 = 21 de ani durata de recuperare a investiției, fara să mai luam în considerare alte efecte economice sau sociale. O durată de recuperare absolut rezonabilă pentru o investiție publică.
Calistrat, stai sa vezi cate milioane de euro va inghiti noul Gloria 2018. Clubul vechi a inghitit milioane si totul este in paragina. Acum sa ne bucuram de partie…!!!
Alexandru. Nu comparam castraveți cu mango, că-s lucruri diferite (Austria unde lăsarăți 2000 de euro cu pârtia Cocoș), dacă se alege calea asta, atunci bănuiesc că nu mai mergeți vara la mare (in țară sau afară), ci alegeți ștrandul Codrișor. Suma nu e de 4.5 milioane, nici vorbă, tot ce înseamnă cheltuială cu infrastructura pentru pârtie e mult mai mult de atât. Investiția de asemenea anvergură e o tâmpenie, distractiv e că s-a și plătit o firmă care să spună că ar fi viabilă, când testul ”bunica” sau bunul simț ar fi îndemnat autoritățile către o soluție mult mai ieftină, dacă tot s-a dorit realizarea obiectivului. Dar respectul pentru banul public e inexistent; din moment ce șpaga în contractele publice e nelipsită, ce rost are să mai vorbim de oportunitate. Revenind la concediul acela, nu știu când veți putea schia 6 zile consecutiv la condiții măcar rezonabile. Mergând mai departe către considerațiile dvs legate de fezabilitate, veniturile din operare nu acoperă cheltuielile de operare și mentenanță, așa că nu mai bateți câmpii cu durata de recuperare a investiției. Vă recomand să nu vă apucați de analiză cost-beneficiu, văd că nu vă pricepeți la estimarea corectă a costurilor, să nu mai vorbim despre măsurarea beneficiilor…
Superb ,în sfârșit vremea ține cu iubitorii de ski!! Acum nu mai avem de ce ne plânge!Toată lumea pe pârtie!!!!Bucurați-vă de ea și mai lăsați comentariile negative deoparte!Credeți-mă,gândurile negative nu vă fac bine pentru sănătate!
Dora, lucrăm cu materialul clientului, măgării primim, măgării criticăm. Când om avea motive e bucurie, gaudeamus! PS Vezi că nicicrearea de iluzii deșarte nu face bine sănătății 🙂
te salut Nelu, weekend placut.
Bolovanii sa stea in casa, ca sa nu-mi zgârii ski-urile.
Comentariul domnului în legătură cu plecarea spre Austria e foarte pertinent. Restul îmi pare ca vorbesc din folclor.
O zi buna, pe kanal d la căldură va doresc!
Alexandru, rationamentul tau are o mare lipsa: Nici una din cele 200 de familii din judet nu va renunta la concediul din Austria sau Bucovel ca sa stea la un hotel din Bistrita. Daca crezi altfel inseamna ca nu cunosti notiunea de concediu. Apropo, in Austria de la ce ora se deschid partiile?