Actualitate Recomandări

Partida Romilor sprijină campania de vaccinare împotriva rujeolei

La Instituţia Prefectului a avut loc întâlnirea grupului de lucru mixt pentru romi, din care fac parte reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate, ONG-uri, mediatori sanitari, mediatori şcolari, experţi din cadrul primăriilor, consilieri locali, municipali şi judeteni romi. Printre punctele discutate la această întâlnire a fost şi cel despre campania de vaccinare împotriva rujeolei, care începe în 25 iulie şi în Bistriţa-Năsăud.

Invitat la această întâlnire de lucru, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud, consilierul județean Emil Neia Lăcătuş, a cerut încheierea unui parteneriat între Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană, medici de familie din comunităţile de romi, în scopul implementarii unei campanii de informare, prevenire şi vaccinarea copiilor de etnie romă împotriva rujeolei, se arată într-un comunicat al Partidei Romilor.

“Am cerut derularea campaniei cu sprijinul reţelei de mediatori sanitari, pe care îi avem în comunităţile mari de romi din judeţ, prin liderii recunoscuţi de către autorităţi în fiecare comunitate şi raportarea cazurilor depistate de către medicii de familie. Cer raportarea şi comunicarea publică a cazurilor depistate de rujeolă în comunităţile de romi”, a spus Emil Neia Lăcătuş.

Potrivit lui Emil Neia Lăcătuş, parteneriatul între Partida Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud şi Direcţia de Sănătate Publică vizează facilitarea accesului cetăţenilor aparţinând etniei rome la campania naţională privind vaccinarea împotriva rujeolei, diminuarea riscurilor şi prevenirea îmbolnăvirii în comunităţile de romi. De asemenea, parteneriatul urmăreşte prevenirea discriminării romilor care apelează la serviciile medicale în cadrul campaniei naţionale, privind vaccinareea împotriva rujeolei, dar şi identificarea, inventarierea îmbolnăvirilor a copiilor romi nevaccinaţi.

“Sunt convins că demersul nostru privind Campania SOS Epidemia Rujeolei poate avea un impact pozitiv. Angajamentul nostru este ca împreună cu mediatorii sanitari, liderii din comunităţile de romi, să participăm la acţiuni comune şi concrete, pentru binele tuturor cetăţenilor din judeţul Bistriţa-Năsăud”, a adăugat Emil Neia Lăcătuş.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.