Pentru prezentarea detaliată a programului, a noului regulament şi a premiilor acestei ediţii, organizatorii propun o întâlnire care va avea loc joi, 11 octombrie, ora 14.00, în sala mare a Primăriei municipiului Bistriţa – Piaţa Centrală, nr. 6.
”Patrula de reciclare” se desfăşoară sub forma unui program educaţional de protecţie a mediului, centrat pe colectarea şi reciclarea D.E.E.E. (deşeuri electrice, electrocasnice şi electronice) în unităţile de învăţământ, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kilograme/locuitor anual.
15 instituţii de învăţământ şi 800 de elevi au participat la prima ediţie naţională a programului, care a avut loc în perioada 15 noiembrie 2011 – 15 iunie 2012. În cadrul ”Patrulei de reciclare”, la Bistriţa s-au strâns peste 6 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Liceul cu Program Sportiv a colectat cea mai mare cantitate de deşeuri şi a fost declarat câştigător.
Ediţia 2012-2013 a programului ”Patrula de reciclare” se va desfăşura în unităţile de învăţământ preşcolar şi preuniversitar în perioada 15 octombrie 2012 – 15 iunie 2013, informează municipalitatea.
Prin intermediul acestui program se urmăreşte încurajarea obiceiului de colectare selectivă. În plus, programul are şi o componentă educaţională puternică, prin care ajută elevii să înţeleagă unele dintre cauzele poluării mediului şi să conştientizeze faptul că reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi. Mai mult, copiii pot deveni ambasadori ai unui mesaj ecologic şi modele pentru cei din jur.
În toate unităţile de învăţământ implicate, grădiniţe, şcoli şi licee, vor fi instalate kit-uri de colectare DEEE, compuse din 3 containere de carton pentru colectarea aparaturii electrice, electronice şi electrocasnice de mici dimensiuni, becurilor/neoanelor şi bateriilor. Toţi copiii înscrişi în program vor primi broşura programului, într-una dintre cele 3 variante create special pentru cele 3 tipuri de grupe de elevi vizate: preşcolari, şcolari şi liceeni. De asemenea, unităţile de învăţământ înscrise în program vor primi pliante informative, postere şi insigne pentru membrii Patrulei de reciclare. Profesorii coordonatori şi elevii vor fi încurajaţi să dezvolte proiecte proprii de creaţie sau de promovare a colectării selective. Profesorii coordonatori vor avea la dispoziţie Ghidul profesorului care cuprinde materiale informative şi exemple de proiecte practice şi creative care pot fi desfăşurate în cadrul programului.
Adaugă comentariu